Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak układacie włosy?

Polecane posty

Gość gość

Wydałam 200 zł na fryzjera, na mycie, strzyżenie, ułożenie i na cement termiczny, zobaczę, czy on sprawi, że mi się friko nie będzie puszyło skandal, ale chcę zobaczyć, czy dobre kosmetyki działają czy to bujda, naprawdę nie wiem co robic z uczesaniem Kerastase, jakby kto pytał

Gość gość
Działają.

Drogie kosmetyki do włosów to bujda. Czemu? Wlos jest martwy i nic go nie naprawi. Jedynie silikony mają wygładzić wlosy ale jest to efekt czasowy, aż do wyplulania.

Gość gość
Kurde...kupa szmalu, to już porządny stanik bym za to miała. A najgorzej, że teraz patrzę, że jednak wolałam krócej ściąć. I za miesiąc idę raz jeszcze, by mieć jak chcę. Szlag by to!

Gość gość
To jak dbacie o włosy? opiszcie z detalami, jakie kosmetyki, kiedy myjecie, o jakiej porze dnia, ile razy w tygodniu, jaki macie sprzęt itp.

Gość gość
Come on!!!!!

Gość gość
nie układam włosów wcale myję co dwa dni, nakładam odżywkę, rozczesuję, spłukuję odżywkę i zaplatam włosy na noc używam szamponu Dermena i odżywki bez silikonów

Gość gość
a na koniec opieprz od matki, że tyle wydałam, że mogłam mniej;-( dodam, że zarabiam samodzielnie

Gość fryzjer 12zł
200 zł za mycie itp.? To w jakim stanie miałaś te włosy...

Gość gość
też kiedyś chciałam się skusić na te rytuały Kerastase ale bałam się że okażą się lipą 200 zł za fryzjera ? ja kupuję farbę za 23 złote a w promocji za 16 do tego olejek do włosów za 12 do obcięcia chodzę dwa razy do roku i płacę może z 20 zł

Gość gość
Ja mam farbowane na jasny blond włosy i gdybym nie robiła tych wszystkich zabiegów to by mi wypadły, tak byłyby zniszczone :D . Każdego wieczora olejuję włosy, najczęściej olejkiem kokosowym+ rycynowy, zawsze rano myję, potem odżywka na kilka minut. Ah, szampon rozcieńczam, żeby nie niszczyć włosów, metodą kubeczkową, wydaje mi się, że to dużo daje... A 3x w tygodniu robię wcierki pobudzające wzrost włosa, kilka x na tydzień nakładam maskę pod ciepły ręcznik. Codziennie masaż wieczorem na pobudzenie, hmm, czasami maska z siemienia lnianego albo drożdży, często wcieram naftę. Póki co są ładne, lśniące i nie zniszczone