Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrzody na czole

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wiem, że to forum dla kobiet, ale nigdzie narazie nie dostałem odpowiedzi na mój problem. Otóż kilka miesięcy temu wyskoczył mi wrzód/czyrak na czole ( wcześniej miałem tylko na plecach) wszystkie wyciskam. Wylatuje ropa i krew. Ten na czole też wycisnąlem, ale on juz 3 miesiąc nie znika i ciagle ma tą ropę. Wyczytałem ,że to może być gronkowiec złocisty i w okolicach czola jest bardzo niebezpieczny i zakazane jest wyciskanie wrzodów na twafrzy, a ja go już3 razy wyciskałem no i od tygodnie czuje się osłabiony i pobolewa mnie glowa. Są jakieśdomowe sposoby na zwalczenie wrzodów? Do lekarza nie chcę iść

Gość gość
przyłóż sobie na noc maść ichtiolową, nałóż na gazę i przyklej plastrem, na plecach też możesz powinno wszystko wyciągnąć. Przemywaj to miejsce w dzień spirytusem. Myj często twarz mydłem. Plecy szoruj codziennie gąbką i mydłem znajdź takie antybakteryjne. Kup sobie może jakiś tonik oczyszczający do twarzy.

Gość gość
I musisz zwrócić uwagę na to co jesz, wrzody pryszcze i czyraki to toksyny które wychodzą z ciała. Unikaj chemii w żywności, jedz jak najzdrowiej, ogranicz alkohol i używki w tym papierosy.