Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przypał21341

Sprawa w sądzie za zakłócanie ciszy nocnej

Polecane posty

Gość przypał21341

Wychodzimy z pubu (ok. 8 os.), stoimy na placu, który do tego pubu należy, w ręku mam kufel z piwem, podjeżdża policja i woła mnie, odstawiam kufel za bramą, podchodzę, informują mnie że dostaję 500 zł za zakłócanie ciszy nocnej, negocjuję żeby zeszli z kwoty do 100-200 zł ale nie chcą, nie przyjmuję mandatu, sprawa ma trafić od sądu. Sytuacja absurdalna , pub godzina ok 24, wiadomo że nie tylko my tam staliśmy i że nie było idealnie cicho, no i ta kwota 500? jakiś absurd. Ktoś ma doświadczenie z tego typu sprawą? Czy to nie jest tak że musi być imię i nazwisko zgłaszającego, żeby taka sprawa mogła się odbyć? Jakie mogę ponieść koszty w zw. ze sprawą? I czy mam szansę ją wygrać? Mam ok. 8 świadków, że byliśmy cicho.

a myślisz, że w takiej błahej sprawie będzie rozprawa sądowa ze świadkami? ten kraj poszedłby na żebry w takim układzie...

Gość przypał21341
Nie wiem, nie mam pojęcia, dlatego piszę tutaj. Więc jak to wygląda?

Gość gość
Wyrok zapadnie bez twojej obecności w sądzie. Jak dostaniesz wyrok na piśmie pocztą to poleconym wyslij odwołanie. Wtedy będzie sprawa z twoim udziałem i świadkami, których wskazesz w odwołaniu.

Gość gość
w polskim prawie nie ma czegoś takiego jak cisza nocna więc to prowo na 100%

Gość przypał21341
A koszty? Ile czasu to może zająć?

Gość przypał21341
Jakie prowo? nie masz nic do powiedzenia na dany temat to się nie odzywaj lepiej w ogóle.

Gość gość
Co do kosztów to nie wiem, bo nic nie płaciłem. Obaliłem zeznania policji i zostałem uniewinniony, ty też masz szansę jeśli tylko masz odpowiednie argumenty.

Gość gość
Wyrok pocztą dostałem po miesiącu, odwołanie napisałem tego samego dnia. Rozprawa po miesiącu i na 6 sprawie zapadł wyrok (3miesiące). U ciebie powinno być krócej.

Gość przypał21341
"jeśli tylko masz odpowiednie argumenty" A jakie ja mam mieć argumenty, dla mnie to żałosna sytuacja, czekalismy na taxe pod barem i tyle. Oprócz świadków jakie moge mieć inne argumenty?

Gość gość
tymi argumentami mają być świadkowie

Gość Bogdan Drzewiec
Mieszkam we wsi Tomaszkowice kolo Wieliczki, zaklocanie ciszy nocnej w tej wsi to norma. Albo wyja kundle i dra ryja, najczesciej u sasiada o nazwisku Kawaler, ale tez dra ryja pijaki lub sa imprezy. Klotnie tez nie naleza do rzadkosci i to wszystko po 22. Mentalnosc wsiokow na poziomie sredniowiecza. Chamstwo i uposledzenie umyslowe idace w parze z alkoholem. To obraz dzisiejszej wsi.