Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość bbbbbbb

Tak bardzo chcę mieć dziecko ale co wtedy z lekami na lęki?....

Polecane posty

Gość gość bbbbbbb

Witam wszystkich! Założyłam ten temat bo ciężko mi dopasować się do innego. Otóż bardzo bym chciała mieć drugie dziecko :) jednak obawiam się bo biorę leki na poprawe nastroju, a wiadomo w ciąży leki nie są wskazane więc co wtedy ? Czy ktoś z was miał taką sytuację proszę o odpowiedzi i zapraszam mamy z tym samym problemem:(

Gość gość
może popraw najpierw swoj stan psychiczny i wtedy pomyśl o powiekszaniu rodziny?

Gość gość bbbbbb
Hm... Ogólnie mój stan już się poprawił , tylko że nie wiem jak to będzie bez leków gdy np. Źle się poczuje wtedy, nic doraźnie też nie będę mogła?

Gość gość bbbb
Czy ktoś by może chciał pogadać?

Gość gość
Powinnaś porozmawiać o tym z psychiatrą.

Gość gość
Tak zgadzam się porozmawiaj z,psychiatrą tak będzie najlepiej bo po co masz potem męczyć się z lękami czy coś innego a tak będziesz pewniejsza.

Gość gość bbbbb
Tak tylko jakoś tak do kąca mu nie ufam :(

Gość gość
Odstaw gluten, pszenicę, mleko i cały nabiał a lęki miną!!!!!!!!

Gość gość
go 21.08 to co wtedy jesc?

Gość gość
Chleb, ale bezglutenowy, mąkę pszenną bezglutenową, do kupienia w sklepach eko oraz większych sklepach, bułka tarta itp., ciastka też, mleko i wszystko co z mleka odstaw, cukiernię omijaj z daleka, sprawdzaj ETYKIETY, żadnych słodzonych napojów czy soków, bo zawierają aspartam, który działa uszkadzająco na mózg i wątrobę. bo to toksyny powodują, że dochodzi do zatrucia mózgu i stąd twoje lęki. Kawę, herbatę czarną odstaw, bo mocno zatruwa ciało i organizm, a wątroba musi zrobić sobie duże porządki. To naprawdę nie jest trudne, detoks od glutenu trwa 3 miesiące. Ja się właśnie tak leczyłam i teraz po roku czuję się zdrowa, bez depresji, lęków itd. Wcześniej miałam olbrzymi lęk przed wodą, a teraz nawet uczyłam się pływać i cały czas się kąpałam i nie chciałam wychodzić. Bałam się latać, przeszło, bałam się wysokości, a teraz mieszkam baaardzo wysoko:)

Gość gość
Acha i sprawdź poziom żelaza, bo ich brak powoduje lęki, a żelazo ucieka przez gluten i uszkodzone kosmki jelitowe.

Gość gość
Autorko, łatwiej jest odstawiać powoli, zmniejszając dawkę, niż nagle jak już będziesz w ciąży. Ja ja zaszłam w ciążę musiałam odstawić leki nagle. Przed ciążą było ok, ale miałam silny efekt odstawienny: zmiany nastroju silniejsze niż te od huśtawki hormonów. Dało się wytrzymać, ale miałam wsparcie. Zaletą jest to, że może uda Ci się już nie wracać do leków albo zmniejszyć dawkę. Ja nie brałam przez ciążę i karmienie i już ich nie potrzebuję :) Życzę Ci wszystkiego dobrego :)