Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzydniowka

Nawracajaca goraczka u roczniaka.

Polecane posty

Gość trzydniowka

Witam serdecznie. Mam problem ze zbiciem temperatury u dziecka. Od wczoraj goraczkuje bez innych dodatkowych objawow ( kaszel, katar). Po podaniu czopka przeciwgoraczkowego niestety " idzie " biegunka w zwiazku z czym nawet nie zdazy sie on rozpuscic. Po syropie ( nurofen forte) goraczka spada b. wolno . I zaraz nachodzi spowrotem. Nie jestem lekarzem ale podejrzewam " trzydniowke" . Tez tak myslicie?? W ewentualnosci zabkowanie choc z drugiej strony nie widac aby cos sie dzialo z dziaselkami. Sama juz nie wiem. Mysle ze z wizyta u lekarza sie wtrzymam, bo w koncu i tak nie przepisze mi nic innego jak srodki przeciwgoraczkowe oraz nawadniajace ( podaje dziexku dicoflor).

Gość gość
Ja bym poszla do lekarza. Zawsze lepiej isc 5 razy za duzo niz jeden raz za malo.

Gość gość
Ja tez bym poszla. Jesli to zapalenie np ucha to juz tego sama raczej nie zdiagnozujesz . Najwyżej potwierdzi trzydniowke, nic nie tracisz na tej wizycie

Gość trzydniowka
Hmm no teraz mi dalysxie drogoe do myslenia. Chociaz przy zapaleniu ucha zapewne dziecko placze z bolu,? Szczerze to pierwszy raz dziecko goraczkuje i nigdy wczesniej nie chorowalo stad jestem pelna watpliwosci.

Gość gość
trzydniówka nie łączy się z biegunką. Dicoflor to probiotyk a nie środek nawadniający. A jaki jest spadek po lekach i na jak długo?

Gość trzydniowka
Przepraszam za literowke :) dodam ze ma apetyt , nie placze i sie ladnie bawi

Gość gość
Ale czy dziecko ma biegunkę czy po czopku robi wodnistą kupę? ile dziecko wazy i ile tego ibpromu bałas?

Gość trzydniowka
Do 16.52 np. dzis o 8 ej temp. 39 C, o godzinie 11ej dopiero spadla do 37C , o 14ej 38 C

Gość gość
Jak wysoką ma te temperaturę?? Jeżeli innych objawów nie ma, humor dopisuje, ma apetyt i się normalnie bawi to obserwuj dalej i tyle.

Gość trzydniowka
Od wczoraj ma biegubke. Jest ona niezalezna od podania czopka.Dzisiaj zrobil 2 kupki srodnio wodniste. Wczoraj 1a. Czopek 60 mg 1 raz - z tym ze zostal po 2 minutach wydalony z kalek Syrop 1,25 ml Wazy 10 kg

Gość gość
to raczej nie 3dniówka

Gość gość
powinnaś dać 10 mg na kmc, ale i tak dziecku nie rośnie ta temperatura szybko. Rośnie w normalnym tempie. Przy takiej dawce to ok, 6 godzin. Daj normalnie 100 mg. Jak masz nurofen forte (200mg/5ml) to daj 2,5 ml syropu. Daj sobie spokój z czopkami.

Gość trzydniowka
Czyli co ? Infekcja wirusowa? Czy moze cos dopiero " wykluwa" . Zobaczymy jak minie nam ta noc:/ Najwyzej wybiore sie jutro do pediatry:( dziekuje Wam za odzew...

Gość gość
A i jeszcze jedno , biegunka to nie jest. Raczej luźne stolce mające prawo być przy temperaturze. Moze być i 3 dniówka albo inna infekcja wirusowa. Ucho raczej nie skoro malec ma apetyt. Idź z dzieckiem do pediatry jutro a na wieczór pamiętaj o odpowiedniej dawce syropu p/gorączowego.

Gość trzydniowka
Dzieki