Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaka19955

Krzywe Zeby!Pomocy

Polecane posty

Gość kaka19955

Witam mam 19lat,ucze sie wiec nie moge pracowac,mam strasznie krzywe zęby w górnej szczęce,nie stać mnie ani mojej rodziny na zakup drogiego aparatu mam strasznie ciężka sytuacje materialna czy moge napisac do funduszu zdrowia o pomoc finansowa w tej kwesti?

Gość gość
W tym wieku już za późno na NFZ :(

Gość gość
Aparat nie podpada pod niezbędne leczenie. Nie pozostaje nic innego jak uzbierać pieniądze. Clear aligner chyba trochę taniej wychodzi - www.clearaligner.pro .Ale musisz policzyć. Najlepiej idź do ortodonty na jedną wizytę, niech ci powie, do jakiego to leczenia się nadaje i ile by trwało. Może nie jest tak źle jak myślisz.

Gość gość
To niestety prawda, ale nie dostaniesz pieniedzy na aparat. Moze uda ci się wybrać do ortodonty np tu http://www.ortodonta-katowice.eu/ który oceni twoją wadę i powie ile mniej wiecej moze kosztawać aparat i zacznij zbierać pieniądzki.

Gość truskafffeczka
zawsze warto próbować – przedstawisz swoją sytuację i może ci pomogą. Ja miałam też okropne żeby ale od paru miesięcy już mi się poprawiają... poszłam do dr Henschke a ta mi założyła aparat Damon i zęby się naprawiają :) żadnego usuwania, wszystko na spokojnie i bez bólu:) polecam bo zęby sie prostują a nie bolą prawie wcale :) więc jakby co to rozejrzyj się też za tą opcją bo jest w sumie trochę tańsza...

Gość gość
chyba za pozno na refundacje, ale moze znajdziesz jakąś instytucję która cie wesprze. Mozesz zacząć od poszukania jakiego dobrego ortodonty. Ja chodze z córką do http://ortodontawroclaw.com.pl/oferta/ i jestemy obydwie zadowolone.

Gość gość
Grunt to znalezc dobrego specjaliste. Ja chodze do http://gzmedica.pl/ i musze przyznac, ze jestem bardzo zadowolona. Nosze aparat juz od roku i leczenie przebiega prawidlowo. Moja kolezanka tez sie tu leczyla, ma juz zdjety aparat i naprawde sliczne ząbki

Gość gość
musisz isc do www.ortodontawroclaw.com.pl tam Ci powiedza co mozesz zrobic z zebami. jestes jeszcze mloda moze nalezy zaqqlozcy aparat.. Idz! Powodzenia:)

Gość gość
Najlepiej powoli systematycznie odkładać jakąś małą sumkę pieniędzy i za kilka lat Ci się uskłada całą kwota. Ja też studiuję i czasem sobie dorabiam czy to w weekend czy też wieczorem na inwentaryzacji i uskładałam sobie na aparat. W fajnej cenie miałam założone dwa łuki w klinice Saska Smile w Warszawie. Możesz iść na konsultację i zapytać ile kosztowałoby leczenie w Twoim przypadku.