Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jezus_Jest_Królem

Każde zło zawsze obraca się przeciwko człowiekowi.

Polecane posty

Gość Jezus_Jest_Królem

Nawet jeżeli oczerniasz, obmawiasz, kłamiesz nt. innej osoby, przeklinasz ją i złorzeczysz to prędzej czy później to obróci się przeciwko tobie. Dlatego warto nosić w sercu tylko dobre intencje, każdemu dobrze życzyć, pomagać, siać miłość. Bo im więcej dobra dajesz innym, tym (prędzej czy później) to dobro wróci do ciebie jak bumerang. Wielkie ludzkie nieszczęścia są często spowodowane grzechem, obrazą Boga. Taka jest rzeczywistość. Wszyscy byliby na ziemi szczęśliwi, piękni i zdrowi, gdyby od POCZĄTKU żyli zgodnie z PRAWEM BOŻYM. Im więcej złych (szatańskich) wyborów i decyzji, tym więcej ludzkich nieszczęść, życiowych tragedii, cierpień, chorób, wojen itd. Bo każdy zły czyn daje większe przyzwolenie w działaniu piekła, które może zaoferować jedynie wszystko co najgorsze.

Gość gość
Tak jest! Trzeba być człowiekiem prawym! Amen.

Gość gość
a jesli nie wiesz ze to co robisz jest zle to co wtedy? Celnicy i nierzadnice wchodza przed wami, pamietasz?

Gość gość
A co powiesz chorym dzieciom? Skąd to zlo, co ich spotyka, wróciło?

Gość gość
I znów stare pustynne przysłowie ,,Ostatni wielbłąd w karawanie idzie tak samo szybko jak pierwszy" -Czyli-Cokolwiek dzieję się z każdym z was, będzie miało wpływ na resztę.

sratu tatu, nie ma takiej prawidłowości i żadne zabobony w tym nie pomogą. Szczególnie chrześcijaństwo jest takie odwetowe. Jakaż to radość będzie się przyglądać, gdy grzesznicy będą strąceni w czeluśc****ekielne w dniu wydumanego przez nich sądu. Jakąż to satysfakcję i radość odczują. Wiara zniewolonych odwetowców.

Gość gość
Maczu Pipciu nie idzie zrozumieć ani jednego słowa które napisałeś Po jakiemu to pisałeś To dialekt jakiś?

Gość gość
22:46Zawsze jak ktoś pod wpływem emocji i strachu coś bełkoce to tak wychodzi.

Gość gość
Tak, tak, tak...należy zawsze dobrze mysleć. A Ty inteligencie myslałbyś dobrze o kimś kto rozpieprzył ci życie??!!!Albo o tym kto z premedytacją manipulował tobą??!!!

Gość gość
Nie bo jestem tylko człowiekiem ale prosiłbym Ojca w niebie żeby mi wyprostował to życie i spiknoł z ludźmi którzy mnie wyciągną z tego ciemnego miejsca i zaraz jak będę gotów zapomnę i będę szedł na przód, aż może kiedyś wybaczę jeśli wymodlę ten pułap w którym się przebacza.

Gość gość
Życzenie złych rzeczy pedofilom, sadystom i reszcie wroci do mnie? :D

Gość gość
Nikt Ci człowieku nie każe być jeleniem który liże rany i na siłę przebacza oprawcy Ale nie trać wiary w możliwości! Brak wiary jest grzechem! Myśl o sobie jak o zwycięzcy i dąż do zwycięstwa! Nie masz, nie możesz? Módl się a będziesz miał i mógł! Wszystko jest możliwe!

Gość gość
Wyznaję zasadę-nie przebaczania i nie rozpamiętywania. Ale jak spotkałabym kiedyś na mojej drodzę kogoś kto mnie skrzywdził to odwróciłabym głowę w drugą stronę. Nie ma wybaczenia...chyba, że ktoś załuje za winy, ale w jeżeli to-to nie ma opcji przebaczenia. A co do twojego proszenia, to zamiast prosić należy samemu stanąc na nogi. Czasami mysli o tym, że jezeli pojdzie sie naprzód i to pomoze w nie rozpamietywaniu, napędza lepiej niz niejdena modlitwa.

Gość gość
Może lepiej y było gdybyś skupił swoją energię na działaniu niż złorzeczeniu !

Gość gość
A to nie jest tak, ze MOJE WŁASNE CZYNY mi coś dają? że CZYNY LEKARZA mnei uzdrawiają? itd to modliwa mi daje? :D

Gość gość
Cięzko byc zwycięzcą gdy to ktoś inny triumfuje, a twoje zycie leży w gruzach...Ciężko byc zwycięzcą gdy uświadamiasz sobie jakim naiwniakiem byłes i jak dałes sie ogłupić i zmanipulować Naprawdę cięzko wtedy dobrze o sobie mysleć.

Gość gość
odwetowy to jest dzis islam.. wiedziales ze jak muzulmanin zostanie zabity przez kobiete to traci prawo do dziewic w raju? :D tak pisalo na demotach :P, :P, :P

Gość gość
Gość 22:57- ja nie złożyczę nikomu, ja zwyczajnie w świecie nie przebaczam i tyle.

Gość gość
idz dalej.... czytales klamczuche?

Gość gość
Nie do końca, życie nie jest sprawiedliwe. Trzeba samemu wymierzać karę tzn. zemscic się.

Gość gość
skoro nie przebaczasz to i pewnie sie nie modlisz?

Gość gość
czytales klamczuche nie do konca? :D

Gość gość
Głupie teorie

Gość gość
Ale jak jest ciężko to warto sprawdzić w takim kryzysowym okresie życia jak działa modlitwa... A działa jeśli nie traktujesz Boga jak kogoś do jednorazowego testu na spełnienie życzeń ! I co złego będzie w tym że jak tobie się życie ułoży dokładnie tak jak będziesz tego chciał to, podasz kiedyś komuś pomocna dłoń-uschnie ci ? No nie wydaje mi się. Boimy się zawdzięczać Bogu? Jakby każdy usiadł i pomyślał to zdał by sobie sprawę z niedorzeczności tego jak podchodzi do tematu modlitwy. Wiara czy niewiara nie ma tutaj nic do rzeczy Upadasz tak nisko że albo powiesz światu pa pa albo przypomnisz sobie o Bogu. Jeśli sobie przypomnisz to będziesz żyć nadal i tyle.

Gość gość
Modle się. Nie przebaczam tylko tym, którzy nie czują się winni, korzy mnie zranili i skrzywdzili, a mimo to nie widzą problemu. Sorry, ale cieciem który zawsze bedzie wyciągał ręke do każdego, przestałam byc. Nie mam obowiązku przebaczać takim jednostką. Mam dosc mowienia, że pada gdy ktoś na mnie "pluje".

Gość gość
Ale czemu ja nie mogę komuś podowac pomocniej dłoni itd BEZ BOGA? wtedy to jest GORSZE? bo pomagam bezinteresowanie, a nie myśląc "ha, bóg zobaczy, ze jestem dobra więc i mi się poszczęści"?

Gość gość
Pomaga się zawsze bezinteresownie! Chodzi mi raczej o to że koleś powyżej pisze że on już nie może nie ma siły czy wiary w siebie -a to już nie jest dobre. Kto ma mu pomóc? Pomożesz mu ? Masz taką moc w sobie?

Za to chrześcijanina pokornie nastawi drugi policzek, ale ci zapamięta. Zniesie z pokorą, bo w głębi ducha niesie radosną wieść, że o to na sądzie bożym będzie miał swoją satysfakcję, bo ci niedobrzy grzesznicy pójdą do piekła. I to będzie wielka chwila dla tych pokornie spuszczających głowy i nastawiających drugi policzek. Przecież nie czynią tego na darmo. I to jest odwetowość i zakłamanie tej religii.