Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sondzicie o islamistach dżihadzie itd.

Polecane posty

Gość gość

Mam 10 lat i nie na widze islamistów,co prawda nieznam nikogo z islamistów ale byłem na kebabiu u tureckiej melinie i tam widziałem islamiste ,na szyji miał tatułarz dźchadu i pszestraszyłę sie że islamisici tu w polsce mogą zrobici zamach

Gość gość
Mogą i zapewne taki maja cel. Ten odłam religijny jest bardzo niebezpieczny ponieważ pleni się na ziemiach gdzie jest bieda. A tam gdzie jest bieda jest podatny grunt do rozpleniania się każdej patologii. My natomiast się nie rozmnażamy-pomimo opływania w takie luksusy(w stosunku do ludzi na tamtych ziemiach) Europa się starzeje Przyrost naturalny jest coraz niższy. Przyszłość zdaje się być przesądzona. Jedyna nadzieja w Tobie chłopcze ! Rozmnażaj się ile wlezie i zarażaj tym innych!

Gość gość
Myślę, że Twoja wiedza na temat islamizmu jako takiego jest bardzo potoczna wynika to z medialnych przekazów głównie na temat Państwa Islamskiego może też Al- Kaidy (któregoś z odłamów). Negatywnie odnoszę się do postulatów programowych i tego co czynią islamiści np. w Iraku czy Syrii . Pojęcie dżihadu także w mediach jest prezentowane jako święta wojna \, zgodnie z punktem widzenia radykałów, a nie np dzihad jako dążenie do poprawy siebie.

Od dłuższego czasu obserwuję bardzo popularną w mediach nagonkę na Islam. Nie lubię bardzo, kiedy manipuluję się moją opinią i przekonaniami. Co gorsza, mam nawet zupełnie inteligentnych znajomych, którzy dają się na takie manipulacje nabierać. Skąd zatem takie manipulowanie nastawieniem, do Islamu w mediach? Odpowiedź jest prosta, jak nie wiadomo o co chodzi, na pewno chodzi o pieniądze. Bo chyba nikt nie wierzy w „humanitarne” interwencje w Iraku (w wyniku których zmarł jak dotychczas ponad 1 milion ludzi, o czym media raczej nie piszą…), Libii czy potencjalnie Syrii? Całe imperium USA stoi petrodolarem i utrata wpływów w tamtym regionie grozi jego upadkiem. Łatwiej bowiem zmanipulowanej opinii publicznej zaakceptować fakt, że atakujemy barbarzyńskich, głupich, zacofanych terrorystów, niż zupełnie kulturalne, pokojowo nastawione kraje, nieprawdaż? Rozmawiałem z bliskim mi znajomym Irańczykiem i zapytałem, czemu właściwie rząd nie odpuści tej bronii atomowej? W końcu, od ponad 100 lat Iran nikogo nie zaatakował. Odpowiedź była prosta – jak nie bomba, to znajdzie się jakikolwiek inny, prawdziwy lub nie, powód, aby trzymać Iran w szachu, i jeśli trzeba – uderzyć. Zginie może i milion ludzi, jak w Iraku od czasu amerykanskiej inwazji w 2003 roku, ale kogo to tak naprawdę obchodzi?… Przecież atakujemy kraj morderców i gwałcicieli, nawet, jeśli statystycznie biorąc, wskaźniki takich przestępstw do pięt nie dorastają tym w „cywilizowanych” krajach.

Gość gość
Josephus potencjalnie w Syrii też o geopolitykę .To bardzo złożony problem

Gość gość
No tak! A po co sadzi się drzewa przy drogach? Po co się stawia radary przy drogach? Gdyby komuś zależało na ludzkim życiu psychiatrzy byliby refundowani z NFZ i dostępni bez skierowania! SAMOBÓJCÓW JEST 16000 ROCZNIE TO tak jakby zebrać do kupy wszystkich tych, co giną w wypadkach różnych i wojnach !

Gość gość
nie jestem Barakiem Obama, nie wypowiadam swietej wojny islamistom swoja droga zawsze zastanawialo mnie jak ma sie bronic ktos slabszy i przyduszony do muru... do cholery to przypomina topienie czarownic albo palenie na stosie za twierdzenia ze ziemia kreci sie wokol slonca

Gość gość
Usa gra o wysoka stawkę Gospodarka się im rozwala Przed nimi albo upadek albo...DOKOŃCZCIE niech będzie święto dla mnie choć raz.

Gość Abraham Lin_coln
dlatego jak slysze im fine to zaczynam rozumiec powod dla ktorego poszli w uslugi... tylu psychoanalitykow nie potrzebuje nawet miedzygalaktyczny mors :classic_cool:

Gość gość
Somf wolę swoją wiedzę niż tajemną wiedze którą posiadasz. Dokończ a uszanuję i ci się pokłonię:D

Gość gość
Oh dyslektyk ci się trafił smof :D

Gość gość
puszysty znowu marudzisz prosty chlopek od lopaty zawsze bedzie potrzebny wracaj na ero upierdliwcu stesknilam sie za toba