Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjazd do Anglii z dzieckiem, pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam Chce wyjechać na jakiś czas do Anglii, ale ojciec dziecka na pewno nie wyrazi na to zgody bez ciężkiej wojny... Czy na wyrobienie dowodu tymczasowego lub paszportu koniecznie potrzebna jest jego zgoda ? Oczywiście mam zamiar przywozić dziecko tutaj w odwiedziny do ojca i rodziny. Nie widzę też przeszkód, aby on przylatywal do dziecka kiedy zechce.

Gość gość
bez zgody ojca nie wyrobisz dziecku żadnego dokumentu

Gość gość
Oczywiście mam zamiar przywozić dziecko tutaj w odwiedziny do ojca i rodziny. Nie widzę też przeszkód, aby on przylatywal do dziecka kiedy zechce. x nie jedna obiecywała a potem.... x a poza tym wiadomo że ten kontakt bedzie ograniczony i nie tak częsty jak w PL. Będąc ojcem też bym nie wyraziła na to zgody.

Gość gość
Tutaj też nie jest częsty. Raz na dwa tygodnie. W międzyczasie nie odzywa się wcale, nie pyta o dziecko. My tutaj nie mamy przyszłości :( jestem juz zmęczona walka z życiem. Tam jest dużo prościej...dlatego chce wyjechac

Gość gość
Nie wyjedziesz bez zgody ojca dziecka.

Gość gość
A czy uda się to załatwić sądownie ? Zgodę na wyjazd.

Gość gość
W sytuacji gdy rodzice nie mogą dojść do porozumienia w każdej istotnej sprawie dotyczącej dziecka, jak np wyjazd dziecka za granicę czy wyrobienia paszportu, każde z nich może się zwrócić do sądu rodzinnego o rozstrzygnięcie. Sąd orzeka mając na uwadze dobro dziecka. Sądem właściwym jest sąd rejonowy miejsca zamieszkania lub pobytu dziecka, wydział rodzinny. - See more at: http://singleparents.pl/wyjazd-dziecka-za-granice-kiedy-potrzebujemy-zgody-drugiego-rodzica/#sthash.FCW3WYPT.dpuf

Gość gość
"My tutaj nie mamy przyszłości jestem juz zmęczona walka z życiem. Tam jest dużo prościej...dlatego chce wyjechac" :O I nastepna co chce sciagnac tutaj bo zasilki jej moze dadza. Juz na szczescie nie jest tak latwo, zasilkow na razie nie dostaniesz. Fantastyczny kraj, gdzie pelno tej polskiej patologii. Jak zreszta w kazdym bogatym kraju Europy - dosc juz tu was!

Gość gość
Kto Ci dal prawo do nazywania mnie patologia ? Nikt wiec trzymaj język za zębami :) Nie wszyscy wyjeżdżają by siedzieć na garnuszku państwa.

Gość gość
Autorko jesli ojciec nie wyrazi zgody na paszport czy dowod dla dziecka,bedziesz musiala zalatwic to sadownie,ja tak zrobilam i maz nie mial nic do gadania w sprawie paszportu.Musisz tylko powiedziec po co jedziesz do Anglii no i zapewnic ze nie bedziesz stawiala przeszkod jesli chodzi o odwiedziny.Ja nigdy przeszkod nie stawialam raz do roku jestem w Polsce moj ex.moze przyleciec kiedy chce by zobaczyc sie z dzieckiem,ale niestety nawet gdy w Polsce jestesmy to jego to nie interesuje.

Gość gość
Do Anglii odradzam,nie jest tu juz tak rozowo jak bylo kiedys,z praca ciezko o benefity tez ciezko,ci co teraz tu przyjezdzaja czesto zaluja i wracaja do Polski.