Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upławy żółtawe

Polecane posty

Gość gość

Czy w ciąży upławy żółtawe to norma czy mam się czym martwić. Dopiero co byłam u ginekologa, robiłam także wymaz z pochwy i wyszło dobrze a od niedzieli pojawiły się te upławy. Nadmienię, że w pierwszej ciąży tak nie miałam. Teraz mam 23 tydzien około i nie uśmiecha mi się znowu iść do lekarza. Na początku ciąży wydzielina była biaława, potem jej nie było.

Gość gość
Nie wiem ja takich upławów nie mam więc to raczej nie jest norma. Tak jak ty na początku wydzielinę miałam białawą, teraz sporadycznie też coś tam mam ale również u mnie na wymazie wszystko wyszło dobrze i ginekolog mówił, że taki śluz jest typowy. Może zrób sobie kilkudniową kurację invagiem dopochwowym, który pomoże pozbyć ci się tych upławów, kolonizując pochwę we właściwe bakterie. Ja go zakładam jak idę na basen. Jesli problem nie minie to jednak udaj się do ginekologa.

Gość gość
normalna i typowa dla ciąży jest wydzielina mleczno-wodnista, raczej biała i bezwonna,może lekko żółtawa tez pod nią podchodzi, ale to powinien stwierdzić lekarz.Ja taką mleczną wydzielinę miałam przez całą ciążę. Lekarz mówił że jest ok ale profilaktycznie mogę stosować Lactovaginal i żel z kwasem mlekowym. Chyba że pojawią się jakieś inne objawy typu świąd, pieczenie-wtedy to raczej infekcja...

Gość karolina1887
ja również uważam, że najlepiej skonsultować się z lekarzem ginekologiem, który sam oceni czy to normalna wydzielina. Mi czasami się zdarzała innego odcieniu ale lekarz stwierdził, że nic złego się nie dzieje. Dla profilaktyki możesz zastosować probiotyk, ja brałam Lacibios Femina, który zawiera bakterie kwasu mlekowego, pomagające przywrócić i utrzymać prawidłową florę bakteryjną układu moczowo-płciowego kobiety.

Gość SpecDsProbiotyków
Każda "kolorowa" wydzielina w ciąży wymaga konsultacji z lekarzem.Zupełnie prawidłowa wydzielina typowo ciążowa powinna być barwy białej. Nie jest wykluczone że u Ciebie ta zółta wydzielina również jest prawidłowa, ale może to stwierdzić jedynie ginekolog. Nie zwlekaj z wizytą.Profilaktycznie i bez recepty możesz zastosować probiotyk ginekologiczny rekomendowany dla kobiet w ciąży. Po więcej informacji o zdrowiu intymnym zapraszam w invag.pl.

Gość madziorekg
Ja jestem w 20 tc...zoltawe uplawy meczyly mnie w sumie od poczatku...zaniepokojon a pytalam polozne lekarza kazdy ta sama spiewka...w ciazy to normalne...jesli nie swedzi nie piecze to jest ok...ale zdarzadalam wymazu z pochwy Tak dla mojego spokoju I rzeczywiscie wyszlo ze wszystko jest ok wiec juz jestem spokojna....jesli te uplawy bardzo cie niepokoja to idz do lekarza bowiem przezorny zawsze ubezpieczony...