Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga16

Okulary czy soczewki?

Polecane posty

Gość Olga16

Co byście wybrały, ja mam wątpliwości i chyba wezmę soczewki. Co doradzacie?

Gość gość
ja mam okulary nosze jej sporadycznie co do soczewek to się ich trochę boję kiedyś czytałam o pewnej osobie która je nosiła niestety jakaś bakteria jej weszła i straciła wzrok ale pisało że nie zmieniała ich ale i tak się boję

Gość gość
Ja noszę soczewki już 9 lat, okulary rzadko kiedy. Soczewki są wygodniejsze ;)

Gość niegość
Soczewki! 8 lat codziennego noszenia, ani jednej choroby oczu :) tylko trzeba dbać o higienę. Ale to straszna wygoda i ułatwienie życia :)

Gość Olga16
Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, proszę o więcej

Gość gość
ja noszę okulary bo je lubię i dobrze w nich wyglądam :P Zresztą okulista mi powiedział, że jak się zwiększy różnica wad w obu oczach to już nie będę mogła okularów a jedynie soczewki, więc korzystam póki moge :P Okulary wychodzą na pewno taniej. Płacę 200-300zł i spokojnie chodzę w nich parę lat

To ja jeszcze dodam, że okulary po wejściu np. do autobusu w zimę parują, kiepsko się w nich sport uprawia, trzeba je poprawiać i nie założysz do nich okularów przeciwsłonecznych, z soczewkami nie ma tego problemu. Soczewki są droższe i trzeba naprawdę dbać o higienę. I stosować je w taki sposób, do jakiego są przeznaczone :) ale ogólnie polecam :)

Gość Kasia_Sad
To zależy od 10 lat noszę soczewki, a okulary od 5 roku życia więc prawie 30 :D Okulary mają swoje plusy bo jak jesteś w domu to niekiedy serio nie chce się bawić w zakładanie - pomimo że mam wprawę - a okulary hop na nos założysz i widzisz :) Dodatkowo OKULARY mają swój styl i klasę :) fajny dodatek do ogółu, a jeżeli chodzi o soczewki to plusów mają ogromną ilość zalet :) - Nie parują podczas zimy w ciepłych pomieszczeniach - duży komfort widzenia - można spokojnie sporty wykonywać ile wlezie. Oj soczewki są fajne od co :)

okulary. z soczewkami zawsze jest jakiś problem. A okulary zakłasasz i zdejmujesz kiedy chcesz nie potrzeba do tego myć rak, szukac lustra..

Gość gość
myślę, że to kwestia indywidualna, ja mam bardzo ładne okulary z salonu w Tarnobrzegu http://kosinski.tarnobrzeg.pl/ ale są okazje, kiedy chcę wystąpić bez okularów i wtedy wybieram soczewki