Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czas trwania goraczki podczas 3 dniowce

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie moze troche dziwne i smieszne ale naprawde nie wiem jak to jest.Chodzi konkretnie o wyliczenie dni w ktorych wystepuje goraczka. A teraz do konkretow bo troche nagmatwalam. Jesli pierwszy pomiar temperatury ktory wskazywal goraczke byl wykonany o 23 ej w nd to kiedy mija czas tej " 3dniowki". Inaczej formulujac : kiedy powinna zniknac goraczka jesli to ta infekcja???

Gość gość
W środę o ile goraczki nie bylo przed pomiarem. Jesli to trzydniowka to goraczka ustspi z godziny na godzine i pojawi sie wysypka. Moze lepiej odwiedź lekarza jak nie jesteś pewna czy to trzydniowka.

Gość gość
Dokladnie tempeeatura przy 3 dniowce trwa od 3 do 6 czy 7 dni. Wiec dokladnie nikt ci nie powie ile bedzoe trwala konkretnie goraczka.

Gość gość
Nie doagnozuje się dziecka patrząc ile objawy się utrzymują, konieczny lekarz.

Gość gość
A i dopoki nie pojawi sie wysypka to zaden lekarz nie powie ze to 3dniowka. Powie ze to prawdopodobnie 3dniowka.

Gość gość
Ja pisałam o Środzie. Lepiej isc do lekarza i dowiedziec się ze prawdopodobnie trzydniowka niz przetrzymać infekcje i dac się jej za bardzo rozwinąć.

Gość gość
Z tym ze niebardzo z czym mam isc do lekarza ( oczywiscie oprocz goraczki, choc stosunkowo nie wielkiej max 38,6) Dziecko nie ma kataru , nie kaszle, nie kicha nawet. Ma apetet , ladnie sie bawi. Dobrze spi. Generalnie w ogole nie wyglada na chore! Stad tez chce sie wstrzymac do jutra ew. czwartku rana.

Gość gość
Ja bym poszla do lekarza. Goraczka zwłaszcza u małego dziecka to nie jest nic.

Gość gość
Mialam podobna sytuacje i lekarz przez telwfon kazal nam obserwowac 3 pelnedoby i ew.na czwarta jak nie spadnie to sie zglosic. Goraczka spadla po trzech dniach i dopiero po kolejnej dobie pojawila.sie lekka.wysypka.ktora na.drugi dzien sie zaostrzyla a na.trzeci zniknela. Tak u nas to przebiegalo i obylo sie bez chodzenia po przychodniach.

Gość Migea
Jeśli nie chcesz isć do przychodni, bo faktycznie czasem nie ma co się pchac, bo można przynieść coś gorszego, to chociaż zadzwoń do pediatry. Niech sie wypowie czy trzeba przyjść z dzieckiem czy obserwować w domu i jak reagować. Może wystarczy podawać lek na gorączkę, pytanie czy lepiej paracetamol czy jednak ibuprofen, nam kazała podawac Milifen czyli ibuprofen i pokazac się w 4dobie jesli nie bedzie wysypki, bo może sie okazac, że rozwija sie jakas infekcja i objawy pokaża sie dopiero po 2-3 dniach.