Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak szybko wyleczyc odparzona pupe

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 10 mcy, byl przeziębiony ,biegunka i nie wiadomo kiedy odparzył pupę. Pierwszy raz mam ten problem...smaruje mu na zmianę kremem betanhol i alantan zasypka ale nie goi się.

Gość gość
wietrz pupę jak najczęściej, zrezygnuj z chusteczek, przemywaj pupę wodą

Gość gość
Moje dziecko ma 3 miesiące i od urodzenia ma odparzenie na pupie, już w szpitalu dostała:( Był taki okres ze jej na moment przeszło, tak samo z siebie jak rzadziej zaczela robic kupy. A teraz znowu sie pojawiło. Nie działa nic! po wszystkich maściach jest gorzej, tormentiol tylko nieco łagodzi, ale minimalnie. Nie działają nawet maści na receptę od lekarza, zmiana pieluch na próbę (ma pampersy ) i mycie wodą z mydłem po kilka razy dziennie. Jestem załamana:(

Gość gość
Tormentiol owszem, ale najlepszy sprawdzony sposób u moich 3 córek, mycie wodą, osuszanie i mąka ziemniaczana! Rewelacja!

Gość gość
U nas Bepanthen sie sprawdza.

Gość gość
Bepanthen mialo byc tu autorka :) spróbuje tego tormetinolu, oczywiscie wietrze i przemywam woda. Do goscia od 3mc corki , czytalam ze przyczyna moze byc skaza bialkowa, silna alergia i wtedy są takie nieustające odparzenia

Gość gość
przy skazie każda kupa byłaby biegunkowa plus zmiany skórne

Gość gość
Każdy proponuje kremy zasypki które kosztują a nikt nie poradzi żeby zasypać tyłek zwykłą skrobią ziemniaczaną. I dużo wietrzyć.

Gość gość
Dzięki za link ;) po przeanalizowaniu zdjęć mój ma takie same krostki i zaczerwienienia, a wiec to zapalenie...to dziwne bo nie zmienialiśmy nic w pielęgnacji ... Trzeba śmigać do lekarza:(

Gość gość
Jako doświadczona matka trójki dzieci i dwójki wnuków, potwierdzam, że żadne tam specyfiki po 100,00 zł. Spróbujcie mąkę kartoflaną. Kosztuje grosze.

Gość Bahatitoja
No właśnie my też nic nie zmienialiśmy, też się dziwiłam, bo w upały mały nie miał problemu a później tak..

Gość gość
u mnie jedynie to przeziębienie ( ale bez antybiotyków) gdzie miał biegunkę ale to odparzenie ale jak zaczęłam analizować te zdjęcia ( krostki ma również na penisie) i ten twój link to wychodzi na to samo :o

Gość Bahatitoja
Spokojnie z tymi lekami dość szybko wyleczyliśmy skórę. Zgodnie z zaleceniem lekarza odstawiliśmy chusteczki, (używam zwykłej wody albo płynu z pompką kupionego w rosmanie), zwykłe płyny i... po myciu SUSZYMY PUPĘ SUSZARKĄ

Gość gość
Myc pupe nie chusteczkami, ale woda z mydlem waciki kosmetyczne , no a kupe normalnie zebrac papierem toaletowym. wymyta pupe osuszyc husteczka papierowa higieniczna i posmarowac ,,sudocrem,, . od czasu do czasu przemywac herbatka z rumianku.

Gość gość
Żadne waciki, pod bieżącą wodą pupę umyć trzeba, już szczególnie po kupce. Wacikami się tak dobrze nie umyje.

Gość gość
Oczywiście że dobrze umyje sie pupę wacikami (mokrymi. Nie lekko wilgotnymi). Ja tak robię bo synek też miał uporczywe odparzenia, do tego ma skórę atopową ktora była wysuszona wokół penisa, drapał się jak szalony co tylko potęgowało podrażnienia. Po kupie idziemy pod prysznic. Teraz używamy kremów i zasypek, ale pomogła nam bardzo mąka ziemniaczana, rewelacyjnie zadziałała przy najgorszych zmianach.

Gość gość
U nas sprawdzily sie: chusteczki fitti z biedry ( naprawde super, nie spodziwalam sie, a przetestowalam rozne kiedy nawet waciki z woda do mycia nie zdaly egzaminu) i krem nivea na odporzenia. Nie pomogl ani sudokrem, ani bepanthem tylko wlasnie nivea:)

Gość gość
Czesc tu autorka, byliśmy u lekarza w tamtym tygodniu okazało sie ze to zapalenie ( krostki byly na jądrach, penisie) i zapisal maść pimafucort. Powoli ale znika :)

Gość gość
U nas pimafucort się nie sprawdził, dermatolog kazał go odstawić. To ja od linka -Bahati

Gość Modliszka1487
My od samego poczatku uzywalismu kremiku z rosmana na odpazenia tego w rozowej tubce zeby na start skory nie przyzwyczajac do mocniejszych a w awaryjnej sytuacji to sudocrem ale to juz naprawde od wielkiego dzwonu.nie mialam problemow z odpazeniami.