Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy za usuniecie korony porcelanowej placi sie dentyscie kto wie

Polecane posty

Gość gość

podobno jak usuwa sie korone starą..to sie za to płaci. czy to prawda?? jesli tak to ile kosztuje taka usluga i czy dodatkowo placi sie za wstawienie tymczasowej korony czy juz nie??moze ktos wie??

Gość gość
Za wszystko się płaci - trzeba sobie zdać sprawę że taka usunięta korona czy to na czas leczenia czy cokolwiekinnego idzie już na zniszczenie. I trzeba nową.

Gość gość
ale ja wiem ze za nowa zaplace ja pytam tylko czy za usuniecie starej sie placi..

Gość gość
nie płacisz

Gość gość
Ależ skąd. Dentysta tępi kilka wierteł diamentowych, które kupił za niemałe pieniądze i usuwa koronę za darmo, z dobrego serca. Tymczasówkę robi również z materiału, który tani nie jest, ale po co mu za to pieniądze. Weźmie je z ulicy i kupi wiertła i ten materiał dla ciebie. Przyjmuje Cię na sprzęcie, który sam kupił i w gabinecie, za który płaci za wynajem, prąd, wodę, sterylizuje autoklawem (drogim), wykorzystuje umiejętności, które nabył swoją ciężką pracą, ale co tam... Jak mnie irytują tego typu ludzie.

Gość gość
Płacisz. Jeżeli nie osobno, to jest to doliczone do ceny nowej korony, którą Ci zrobi.

Gość gość
tu autorka; 10:27 jesteś debil

Gość gość
ALE ILE PLACI DOKLADNIE?

Gość gość
nie sadze zeby dentysci sterylizowali te sprzety wszystkie.. wladaja to samo wszystkim do gęby i nie sterylizuja wszystkich wiertel itd..nawet to co sciaga śline nie jest sterylizowane bo niby jak po kazdym pacjencie to czyscic? nie da sie..nie ma czasu na to jak wielu jest pacjentów..

Gość gość
10.27 Może i jestem debil, ale jestem również dentystką. Obraziłam się i nie napiszę Ci, ile się płaci. :P Jak nie jesteś debil, to się teraz dowiaduj sama.

Gość gość
Końcówki do ślinociągów są jednorazowe, tak samo jak kubeczki na wodę. Wymienia się je dla każdego pacjenta. :)

Gość gość
a czy za leczenie kanalowe tez sie duzo placi? jeden ząb dajmy na to ..ile kosztuje??na przyklad trójka z przodu?

Gość gość
Do 10.43 Trudno powiedzieć, bo lecząc pacjenta uważa się go za "obiekt aseksualny" i nie zwraca się na to uwagi. Jeżeli pacjent jest duży i bardzo gruby, a leczy mu się ząb z jego lewej strony, to pewnie się zdarza, tym bardziej, że takiego mocno tęgiego nie zawsze da się położyć, bo ewidentnie widać, że mu się wtedy gorzej oddycha, to wtedy czasem tak jest, że prawie kładę się na jego brzuchu, żeby dosięgnąć do jego zęba i w dodatku cokolwiek widzieć z tego, co robię. :)

Gość gość
do 10:55 to chciałbym leczyć zęby w Twoim gabinecie, z jakiego miasta jesteś ? chyba aż tak do końca pacjent facet nie jest dla Ciebie aseksualny, lubisz komplementy np. że masz śliczną buzię ? ile lat masz?

Gość gość
Koniec mojego pisania, bo właśnie w poczekalni jest wyjące dziecko z mamą i jakiś pan.

Gość gość
11:02 potem napisz dentystko :)

Gość gość
w zyciu nie uwierze w to ,ze lekarz dentysta siedzi na kafeterii to niemozliwe.. kafe jest dla debili a nie dla dentystow i lekarzy

Gość gość
Nie wiem jak Twój dentysta, ale mój wszystkie narzędzie otwiera z nowej paczuszki jednorazowej - do której pakuje się graty po sterylizacji. Tak więc moja Pani doktor trzyma standardy - ale jak jest na NFZ to nie wiem - ostatni raz w podstawówce byłam i do dziś żałuje.

Gość gość
zdjęcie zacementowanej korony około 80zł

Gość gość
11:02 kiedy wrócisz na kafe śliczna dentystko?

Gość gość
zdjecie korony kosztuje tylko 80 zl??serio?? mi chodzi o zdjecie korony ze sztyftem metalowym