Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia psychologia i problem z matematyką

Polecane posty

Gość gość

Jestem w klasie maturalnej Od zawsze chciałam studiować psychologię , na wszystkich testach zawodowych , u doradców zawodowych itd., wychodzi mi , że psychologia to najlepszy kierunek dla mnie Czytalam już kilka książek psychologicznych , interesuje się psychologią , pedagogiką , chyba nawet wśród otoczenia pełnię role psychologa , bo czasami prawie obca osoba zaczyna mi się zwierzać Niestety są dwa problemy.... Z matematyką idzie mi okropnie , a podobno na psychologii jest logika,statystyki , ogólnie ciężko z matma bo dużo osób przez to nie zdaje Noi biologia - nie mam tego przedmiotu bo jestem na humanie Zdaje na rozszerzeniu angielski i polski Więc po pierwsze nie wiem czy się dostanę ,a po drugię czy dam radę się utrzymać ? Boje się o ta matematykę

Gość gość
idz prywatnie :D

Gość gość
Matko jak ja to dobrze znam, z matmy jestem kompletna noga:( przeciez nie kazdy jest z tego dobry, matma nie powinna byc obowiązkowa jeżeli ktos nie chce isc w tym kierunku

Gość gość
Już wszędzie gdzie tylko będą mogli to wstawią tą matematyke. Przecież nie każdy ma zdolności matematyczne by jeszcze ciągnąc to na studiach po liceum czy technikum! Jeszcze trochę a na studiach humanistycznych dorzucą matematykę....

Gość gość
Studiuję psychologię. x Psychologia to NAUKA a nie wymyślone bleblanie, więc skąd zdziwienie, ze statystyka i logika jest w niej ważna? Oczywiście nie jest najważniejsza, jednak trzeba to opanować, choćby po to by móc przeprowadzać samodzielne projekty, tworzyć własne narzędzie itd. x Jesli chodzi o biologię - tu masz większy problem, bo nie wiem czy wszędzie, ale na większości uniwerków od tego czy poprzedniego roku jest wyłącznie ona wliczana w algorytm (nie ma już historii czy wosu). x Na samych studiach 3 lata masz ogólne, więc podstawy wiedzy biologicznej sa obowiązkowe podobnie jak matematyki (i wielu innych dziedzin). Potem możesz pójśc bardziej ku społecznej a tam już raczej bioli nie ma (aczkolwiek nie wiem jak ze statystyką, jeszcze specjalności nie wybieralam).

Gość gość
A przepraszam, teraz UAM sprawdziłam tam jeszcze historia (i nie wiedzieć czemu fizyka czy kultura antyczna, albo ja coś źle spradzam) więc może pospieszyłam się z pisaniem o większości uniwerkow, jednak radze sprawdzić te 2-3 na które planujesz się dostać.

Gość gość
historia i wos na psychologii? to ja się nie dziwię, że po studiach nadal są ludzie którzy mało co umieją skoro nadal nie skupiają się na podstawowym kierunku.

Gość gość
Piszę o algorytmie na uniwerkach (konkursie świadectw maturalnych). Aczkolwiek socjologia itd czy historia myśli psychologicznej jest oczywiście :P

Grunt to się nie załamywać! :) Jeżeli chciałabyś iść na psychologie to idź na korepetycje z matematyki tak samo z biologii. Ucz się samodzielnie z krótkiego materiału, niech Twa nauka będzie dla Ciebie jak hobby.

Gość studentka z umyslem scislym
matematyka jest prosta - umiesz liczyc licz na siebie :classic_cool:

Gość gość
logika jest tylko jeden semestr i to inna niż na matmie, tu jest bardziej slowna niż liczbowa, ja z logiki na psychologii miałam 5 a w liceum logiką sobie nie radziłam, bo nie umiem operować liczbami, ze statystyką jakoś sobie radzę, są programy które liczą, najgorsza jest psychometria, ale to są tylko 3 takie przedmioty, reszta to same fajowe rzeczy, jak chcesz być psychologiem to idz ;)

Gość gość
Sprobuj, naprawde, probowanie jest najważniejsze. Ja osobiście teraz chodze na psychologie tutaj www.psychologia.org