Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Który to tydz ciazy pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Witam miesiaczke ostatnia miałam początek 5.08 koniec koło 10 moze 11.08 w tym czasie wspolzylam wiem ze to niedorzeczne ale tak wspolzylam z tym ze nie do konca . Miedzy 13.08 a 17.08 wspolzylam do konca . Wiec byłam u lekarza 11 .09 bo nie dostałam @ i on mi mówi ze nie widac ciazy nie ma zmian w macicy i mam brać luteine kilka dni i dostane miesiaczki albo bedzie ciaza i isc za dwa tyg do niego spowrotem. Ja sie zestresowalam i nie mogłam doczekać wiec 16 poszłam do innego lekarza i lekarz stwierdził bardzo wczesna ciaze i sam pecherzyk kazał przyjść za 2 tyg . I tu sie nasuwa do was drogie Panie pytanie w ktorym tyg moge byc od Zaplododnienia u czy możliwe żebym zaszła w ciaze w tym 5.08 albo 2 czy 3 dni pózniej? I zeby 11.09 nie było widac nic pomóżcie błagam:) julita

Gość gość
Jak długi masz cykl? Bo zakładając 28 dniowe cykle to przy okresie 05.08 mogłaś zajść 19.08 więc teraz wypadałby 5t2d ciąży więc mogło nie być widać wiele na usg wcześniej/

Gość gość
No reguralnie mam ni liczę tego ale miesiaczka mi zawsze wypada mniej wiecej tego samego dnia co miesiąc a np czy te plemniki z 5 cZy z 7 mogły przeżyć do tego 19 .?

Gość gość
Odpisz proszę

Gość gość
z tym to nie ma szans na zajście -tyle nie dałyby rady przetrwać.. Skoro zaszłaś plus minus ok 19.08 (wg teorii dla cykli ok. 30 dniowych poczęcie było 21.08) to zaszłaś ze stosunków z okolicy 17.08.

Gość gość
05.08 nie zaszłaś na pewno. Na usg po miesiącu ponad od zajścia byłoby wyraźnie widać zarodek już.

Gość gość
To ile od zakończenia we mnie mogło trwać do zapłodnienia przepraszam ze wam zawracam głowę kochane ale juz nie wiem co myślec ?;(

Gość gość
To czyli zarodek juz z żółtkiem ze wszystkim by było widac tak ? A na usg malutki pecherzyk tylko było widac

Gość gość
Plemniki z tego co wiem mogą w sprzyjających warunkach doczekać do ok 5dni. Ale musze się poprawić wypada u ciebie że to 7t2d. a nie 5t2d.

Gość gość
No ale w okres by tyle przeżyły ? Chyba by to było widac na usg jakby z 5 juz dziecko było albo kilka dni pózniej tak?

Gość gość
Podany wiek 5t2d to od zapłodnienia a 7t2d od ost. okresu. U mnie w 6t4d od ost. okresu był widoczny zarodek z sercem.

Gość gość
Przecież ci napisałam że ta ciąża to nie jest na pewno z 5.08 tylko z ok. 20.08.

Gość gość
A czemu tak drążysz? Czyżby wątpliwości co do ojcostwa?

Gość gość
Kurde no wiem ale chciałam sie upewnić to u mnie musiało buc za wcześnie ze 11.09 nie było nic widac ? Czy ginekolog miał zły sprzęt ale dziwi mnie ze poszłam 16 i juz było widac ten pecherzyk a lekarz jeszcze powiedział ze dopiero co zdążył zejść do macicy jakos tak ;)

Gość gość
Nie właśnie tatuś jeden tylko moze byc :) tylko tak draze z ciekawości

Gość gość
To moja 1 ciaza i mój misiek jest podejrzliwy jakiś. A ja jestem wierna kocham go to 1 facet który robił ze mna to do konca;) i mieliśmy świadomość ze dziecko moze z tego byc a ja ciekawa jestem. A od tak doświadczonych mam moge sie duzo dowiedzieć na przyszłość nauczyć czegos chyba mnie rozumiesz prawda? :)

Gość gość
masakra :o co wy macie z tymi tematami w stylu, czy to ciąża? Który to tydzień? Czy mogłam zajść? opanujcie się z tymi głupotami :o do lekarza trzeba iść tu już na pewno specjalistki wiedzą tak tak, liczą dni cyklu, obliczają, badają przez kompa i jedna mądrzejsza od drugiej. Nie wiem kto jest głupszy autorka czy te które tu urządzają konsylium lekarskie z kafeterologii :P leczcie się idiotki!

Gość gość
Czyli moje podejrzenia rozwikłanie a powiesz mi cos jeszcze bo od kilku dni mam dziwny sluz taki ciemno żółty z ciemnymi płatkami taki brazowawymi czy to normalne ? Czy cos nie tak z moim pecherzykiem:)

Gość gość
Plamami . Sory ale czasem trzeba długo cZekac na wizytę do lekarz a nie wiem czy wiesz w ciazy sie sie powinno denerwować wiec mozna sie na forum dopytac niektóre tuż kobiet sa madRejsze i bardziej pbeznane jak nie jeden lekarz wiec proszę nie obrażać innych !!!

Gość gość
Tak, mogło tak być. :) 11.09 biorąc pod uwagę zajście 21.08 był dopiero 5t2d licząc od ost. okresu, 16.09 było już dokładnie 6tyg. więc pęcherzyk było widać. U mnie w 6t4d był zarodek widoczny/ Nie drąż tylko się ciesz ciążą. co do dziwnego śluzu to normalne nie jest. Trzeba sprawidzić

Gość gość
ach w ciąży sie nie mozesz denerwować, a do lekarza sie długo czeka więc pytasz na forum w necie suuuuper :o i jeszcze kafeterian uważasz za mądrzejsze od lekarzy :D serio się lecz razem ze swoim śluzikiem, opisz jeszcze jak pachnie i jak smakuje. Jeżeli słodko to ciąża, jak słono to nie, a jak kwaśno to bliźnieta hahahah IDIOTKO!

Gość gość
O kurczę to chyba zapisze sie do lekarza wiem ze to głupie pytania no ale chyba lepiej jak sie pytam kogoś kto juz tego doświadczył. Na początku miałam taki normalny sluz no a teraz ten kolor mnie przeraża taki żółty i te plamki chyba nie pronilam:(

Gość gość
idź to sprawdzić. Pewnie nic groźnego ale nie ma co gdybać.

Gość gośćmi
Okej dzięki za rady przejdę sie :)