Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maatkaa

roczniak przestał pić mm przeze mnie jak to naprawić

Polecane posty

Gość maatkaa

Moje dziecko piło mleko modyfikowane hipp, baaardzo chętnie, aż się trząsł kiedy słyszał, że je przygotowuję albo kiedy je widział, miał hopla na jego punkcie, dzisiaj idiotka skończona kupiłam mu bebilon profonura czy coś takiego, wielce takie ekstra i chciałam spróbować czy będzie je chciał pić ale oddał mi od razu butelkę, potem spróbowałam jeszcze raz ale też wziął łyka i oddał, no i klops, bo teraz mi w ogóle nie chce pić mleka, to było dzisiaj popołudniu, wieczorem dałam mu butlę z hippem już ale nawet nie chciał tknąć, martwię się bardzo, że w ogóle przestanie pić mleko a on je tak uwielbiał, wiem, że wszystko zepsułam, że popełniłam okropny błąd ale nie wrócę tego, mam do siebie ogromny żal i nienawidzę się za to, że tak spieprzyłam :( Proszę poradźcie mi coś!!!

Gość gość
Ja mam ten sam problem z moja 10-miesięczną córą. Tylko u nas nastąpiło to w wyniku kataru. Mała miała zatkany nos, ciężko się jej piło. Zamiast tego na czas choroby robiłam kaszki na tym mleku, ale mała się przyzwyczaiła już do łyżeczki. Konsultowałam to z pediatrą i w sumie powiedziała, że to nic złego, że przynajmniej nie będę miała problemu z odstawieniem butelki, tylko, że albo kaszki przygotowywać na tym mleku, albo np spróbować zupki "zabielać" mlekiem itp. Zapytaj jeszcze co powie Twój lekarz, ale jak dla mnie to nic złego.

Gość maatkaa
U mnie to było tyle dobre, że rano ok. 4-5 wypił sobie butlę i był zaspokojony na kolejną godzinę czy dwie, w ogóle wieczór do spania bez butli to nie było opcji a teraz ... nie wiem, tak bardzo żałuję, że dałam ten bebilon, nie wrócę tego ale tak bardzo chciałabym to naprawić, mąż twierdzi, że zacznie pić bo to nie jest tak, że nie lubi tylko się zraził ale ja nie jestem pewna

Gość maatkaa
błagam, niech się jeszcze ktoś wypowie, jest jeszcze rada jakaś na to, żeby zaczął pić to mleko swoje? jeszcze matka mnie dobija, że właśnie zniszczyłam dziecko bo tak ładnie piło mleko a teraz schudnie okropnie przeze mnie itd. szału dostaję, i martwię się, że nie zacznie pić z powrotem :(

Gość gość
Wygodnie było dla nas, mam. Była butla i nyny. Moja mała dalej pije mleko m tylko rozrobione z kaszką i łyżeczką. Nic to nie ujmuje na wartościach odżywczych mleka. I przede wszystkim przestań siebie tak strasznie obwiniać!. Pozdrawiam.

Gość gość
ale ty jestes niesamowicie wrecz przeczulona:o tylko z okna nie wyskocz bo dziecko mleka nie chce:o wez kobieto wyluzuj bo moze on nie chcce pić widzac ciebie biegajaca wokół jak wariatka i placzaca ze dziecko mleka nie chce

Gość maatkaa
Ja wiem, że to nie koniec świata, po prostu to mleko jednak mu coś daje, witaminy, wapń itd. jest odżywcze, na pewno wygodne ale z różnych powodów chcę mu je podawać, starsze dziecko piło bez problemu do ukończenia 3 roku życia, liczyłam, że tutaj będzie podobnie po prostu.

Gość gość
A mój syn przestał jeść kinderjaja. Pomocy, czuję się winna. to wszystko przeze mnie, ja do tej pory lubię sobie jajo zjeść, liczyłam, że u niego będzie podobnie.

Gość maatkaa
prześmieszne :/