Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoras miala opryszczke wargowa lub genitalna w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Mi sie to niestety przytrafilo. :( Jst wargowa, co do genitalnej nie wiem, odczuwam od 5 dni takie dziwne szczypanie, mrowienie , uczucie zimna, wargi sromowe sa zaczerwienione, ale wyporysku nie ma. Czy to moze byc opryszczka genitalna? wizyte u lekarza mam w poniedzialek...

Gość gość
ja mialam 4 razy wargowa, to nic groznego. Ale wiem, ze genitalna jest niebezpieczna dla plodu. IDz do lekarza jak najszybciej, nawet to rodzinnego

Gość gość
ja nie wiem czy to opryszczka, ale tak dziwnego wrazenia nie mialam nigdy. Bylam do ginekologa, komentarz powala "moze to bylo cos, a moze nic, prosze kupic sobie za duze majtki, bo moze sobie pani podraznia"... szok.

Gość gość
waginalna to takie swędzenie że myślisz że umierasz. wydrapałabyś się ze skóry!!! czerwone napuchnięte wargfi bolą swędzą pieką, z drapania i podraznienia robią się nadżerki, takie zwykłe owrzodzenia. masakra!!!!! mysle ze nie to masz!!

Gość gość
Czy ktos sie jezcze wypowie?

Gość gość
Ooo, dzikuje za Twoj komentarz, wlasnie mniej wiecej takiego opis potrzebowalam ';)

Gość gość
Gdy miałam staż w szpitalu raz jeden widział opryszczke warg sromowych, świąd występuje na 2 dni przed owrzodzeniem, nie ma szans byś tego nie zauważyła|:) jest to wskazaniem do CC. Jednak opryszczka wargowa grozna dla płodu nie jest, pamietaj jednak że dla noworodka juz tak, gdybyś miała opryszczke juz po porodzie nie całuj dziecka wcale zachowaj ostroznośc a wykwit zaklej, pisze poważnie.

Gość gość
Dziekuje. Opryszczke wargowa mialam 1 raz w zyciu, przynajmniej nigdy mnie nie wysypywalo, moze mialam bezobjawowe. Po prostu wyskoczyl jeden maly pryuszczyk z wydzielina, ktory po 3 dniach zninkal, mam strupek. Myslalam, ze moze i wargi sromowe idzie przeoczyc. Mimo to, czytalam ze pierwotna opryszczka jest w ciazy grozna, a ja nie przypominam sobie bym kiedys przechodzila, moja mama tez nie.