Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinny spać i ile śpią Wasze 3 lub 4 miesięczne niemowlęta w ciągu dnia?

Polecane posty

Gość gość

Pytam ponieważ moja 3 misięczna córeczka nie spi praktycznie wcale.Jest na mm, zje i szaleje a słyszałam że dziecko w tym wieku powinno jeszcze spać, jesc i bawić się.A ona śpi tylko w nocy ( na dodatek mimo podawania mieszanki budzi sie na jedzienie 2,3 razy w nocy) jednorazowo zjada 90 ml czasem uda jej sie zjesc 120 ml. Wiem ze to malo ale wiecej nie da rady zjesc. Czy to jest normalne? Chodzi mi o to spanie dokladnie.Czasem zdarzy sie że uśnie w dzien ale trwa to max 15 minut i znow szaleje. Z gory dzieki za odpowiedzi

Gość gość
Moja zachowuje sie identycznie jak Twoja, czasem na spacerze pośpi 2h.

Gość gość
no na spacerze to potrafi spac tyle ile spacerujemy.

Słuchaj, Każde dziecko jest inne, moje np też bardzo malo spało do tego nielubiło leżec w łóżlu a jak chciałam z nim wyjśc na dwór to tylko na podwódku chodizła bo dajel wstyd byo wyjśc - tak sie darł ... hehe Do tej pory chociaż ma półtora roku budzi się na lutle, a a jak był w wieku Twojego małego to identycznie budził sie co chwila w nocy ... standrad

Gość MałaMi85
Moja ma ponad 4 m-ce. Zasypia o 20 wstaje 6.30. Po godzinie/półtorej już jest śpiąca. Zazwyczaj śpi dwie godziny. Później znów godzina snu o 11.30/12. I nie wiem dlaczego ale popołudniu wytrzymuje o wiele dłużej. Nawet 3 godz. Wiec ok. 15.30/16 znów śpi ok godziny. Jak się obudzi to wytrzymuje już do pory kąpania i zasypia o 20

Gość gość
Moja córka w tym wieku spała w dzień 3 razy po 15 minut. Tyle potrzebowała, tyle jej wystarczało. Teraz ma pół roku i śpi 3 razy po 40 minut. Niektóre dzieci nie potrzebują długich drzemek w dzień.

Gość gość
mój synek 4miesieczny ma 2 drzemki w dzien. Wstajemy okolo 7, a o 8:30 mamy pierwsza drzemke 40min-1godz, pozniej zasypiamy okolo 13 i spimy juz razem okolo 2-3godz, z tym, ze w nocy wybudza sie co godzine :/

Gość gość
Moj syn od zawsze mial drzemki po max 30 minut. Z czasem im mniej drzemek tym dluzsza drzemka. Teraz ma rok ale spi 1,5 - 2 h dziennie.

Gość gość
mój synek ma trzy miesiące i w ciągu dnia ucina sobie tylko krótkie ok. 20 minutowe drzemki (rekord to przespana godzina). za to wieczorem, w nocy i nad ranem śpi bardzo ładnie. W nocy budzi się 2 razy na karmienie. Ale regułą to też nie jest bo i w nocy zdarza mu się bawić w łóżeczku nawet ponad 2 godziny.. więc jednym słowem każde dziecko jest inne ;)