Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wynik gluzkozy w moczu

Polecane posty

Gość gość

Panie na wątku cukrzyca w ciazy totalnie mnie zignorowały więc pytam tutaj czy glukoza w moczu na poziomie 1,34 w 23 tyg. ciązy to za dużo?

Gość gość
Z tego co wiem w moczu w ogóle nie powinno być glukozy przynajmniej ja na żadnym wyniku jej nie mam , jestem w 27 tyg ale z tego co czytalam to kobieta w ciazy może miec minimalne steżenie glukozy w moczu. Najlepiej wyjasni Ci to lekarz ale pytanie czy masz prawidlowy poziom cukru we krwi?

Gość gość
tak wynik obciązenia gluzkoza 75 g robilam 2 tyg temu i bylo ok na starcie na czczo -95 po godzinie 105 a po dwóch 99

Gość gość
Kiedy robiłaś to badanie moczu? "Cukier (glukoza) Norma: nie powinien być obecny. Wynik może być podany w liczbach, np.50 mg/l (im większa liczba, tym więcej glukozy) lub w plusach – większa liczba plusów oznacza większą ilość glukozy. Jeśli w moczu jest cukier, trzeba zrobić badanie krwi w kierunku cukrzycy – test obciążenia glukozą. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/badanie-moczu-w-ciazy-interpretacja-wynikow_35156.html"

Gość gość
ale w moczu nie powinno byc wogle glukozy, jesli jest, to jest cukrzyca !!! nie ma na to norm, nie ma byc jej wogle w moczu, w krwi zawsze bedzie, ale w moczu tylko przy cukrzycy, na patofizjologii nas uczyli o tym