Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadanie wlosów 3 mc po porodzie

Polecane posty

Gość gość

wypadaja mi garsciami sa wszedzie jak sobie poradzic ? :(

Gość gość
Znam ten ból. Byłam przerazona, że wyłysieję całkiem. Kiedy po kąpieli czysciłam sitko w wannie z moich włosów plakałam. Szybko temu nie zaradzisz, potrzeba cierpliwości. 1. Oklady- olej arganowy, albo seboradin, albo inne wzmacniające. Po każdym myciu. Seboradin- wyciąg z rzepy stosowałam codziennie przez jakies 2 miesiące. Potem olejowałam olejkiem arganowym. 2. Tabletki na wzmocnienie włosow, do wyboru, Belissa, Skrzyp itp. Jem je od 3 lat, codziennie po 1 sztuce, zmieniam lek raz na jakis czas. 3. Dieta, duzo warzyw, witamin, Po okolo 3 miesiącach wlosy zaczęły odrastać, ale nie sa tak gęste jak kiedyś, dlatego nie przerywam kuracji. Współczuję i zachęcam - do dzieła.

Gość gość
wiem, ze to głupio zabrzmi, ale kilka lat temu moja siostra zaczęła łysiec po urodzeniu dziecka tesciowa poradzila jej mocz niemowlaka na okłady głowy, torche obrzydliwe, ale podziałalo rewelacyjnie, odrosły jej włosy , a nawet więcej niz miała tetrowa pieluchą zawijała głowę kazdego dniai chodziła tak poł godziny Może wstrętne, ale skuteczne, tak sobie kobiety dawniej radzily, a jak sie kobieta boi, ze wyłysieje, to wszystko zrobi, zeby tego uniknąc