Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratujcie co na opuchlizne na twarzy

Polecane posty

Gość gość

pomozcie kobiety:(mialam wczoraj grudke na twarzy,probowalam wycisnac,nic.dzis sie busdze a wokół tej grudki opuchlizna straszna,takie jajo na czole:(jestem zalamana,mam jutro randke,blagam doradzcie cos:(:(:(

Gość gość
przetnij, wydus

Gość gość
co wydusic,opuchlizne?krostka jest mala,przez to ze ją jak idiotka wczoraj duzilam mam napuchniete,chodzi o ta opuchlizne dookola,jest duza:(

Gość gość
Potrzebna szpilka albo cienka igła, spirytys salicylowy albo woda utleniona i waciki. Umyj porządnie ręce, szpilkę zdezynfekuj spirytusem, przekłuj "grudkę", wyciśnij wszystko z tej "grudki" przemuj wcikiem nasączonym spirytusem, ponownie spróbuj wycisnąć i jeżeli już nic nie wyjdzie to jeszcze raz przemyj wacikiem ze spirytusem ( tylko nie tym samym).

Gość gość
kochana nie zrozumialysmy sie:(mi nie chodzi o grudke,niech juz sobie bedzie,chodzi mi o to ze przez ruszanie jej wczoraj mam jajo na twarzy,grudka posrodku,a wokolo opuchlizna straszna,ja sie chce tej opuchlizny pozbyc:(

Gość gość
Najprawdopodobniej przez to, że słabo wczoraj wciskałaś tą krostkę, wszysyko napuchło. Musisz to przekłuć i wycisnąć. Wtedy wszstko wypłynie ze środka, to i opuchlizna zejdzie. A później możesz jeszcze potraktować kompresikiem z zaparzonym rumiankiem.

Gość gość
kurcze wole nie ryzykowac i juz tego nie ruszac,bo boje sie ze teraz mi pol czola napuchnie:(

Gość gość
jest opuchlizna bo w środku jest najprawdopodobniej ropa, zebrała się w nocy bo wczoraj nie udało Ci się wydusić. Musisz przeciąć i wydusić wszystko.

Gość gość
Jak chcesz to nie ruszaj a wtedy najprawdopodobniej napuchnie jeszcze bardziej, bo w środku zbiera się ropa i nie ma ujścia

Gość gość
kompres z maści ichtiolowej

Gość gość
nie widzialam sie z facetem 2 tyg i jutro zobaczy monstrum z jajem na twarzy:(

Gość gość
moze ma ktos jakis sprawdzony sposób?prosze:(