Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obiecywałam, że moje dziecko nie będzie ... a Wy? dotrzymałyście słowa?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 3 miesiące Oto plany i ich realizacja :P - że będzie zasypiać sama (w nocy nie ma problemów, przesypia całą noc, nie trzeba lulać, po prostu się ja odkłada do łóżeczka. Gorzej w dzień. Przyzwyczaiłam ją spać w salonie na kanapie, a wcześniej trzymałam ją na rękach (siedząc), teraz chce by ją trzymać i bujać a najlepiej stojąc:/ Od wczoraj każde spanie konsekwentnie w łóżeczku bo ręce zaczynają boleć. Marudzi, ale nie płacze i jakoś zasypia. - że nie będzie używać smoczka (jednak używa, ale w sytuacji gdy mocno płacze, albo się męczy z zaśnięciem w dzień. Possie z 10 sekund i wypluwa bo już się uspokoi - na szczęście) - że nie będę bujać (niestety zdarzało się lekko bujać trzymając na rękach (siedząc) i teraz domaga się tego przed spaniem w dzień. Tylko, że chciałaby aby z nia stać:/ W wózku nie bujam) - jak będzie marudzić (nie płakać) to nie będę brać na ręce - (zwykle coś do niej powiem i się uspokaja, widocznie potrzebuje wtedy towarzystwa i mnie "woła", ale też nie jeden raz było mi jej szkoda i podnosiłam, nosiłam, chociaż wiem, że takiej potrzeby nie było... i teraz czasami się domaga, w końcu czasami ulegałam.) Żeby nie było, że jestem jakaś nieczuła i nie przytulam dziecka :P Jestem z nią cały dzień, bardzo dużo się bawimy, dużo przytulam, całuję, głaszczę, mówię do niej i mała jest bardzo pogodnym dzieckiem.

Gość gość
moja ma 11 lat i niektóre obietnice dotrzymałam, a niektóre niestety poszły w gruz Najgorzej jak w oczy cos dziecku obiecuje i niestety potrafi to szlag trafic

Gość gość
Moje dziecko mialo nie poznac smaku mm,zycie szybko zweryfikowalo moj poglad i po w tyg musialam podac mm,na szczescie na tydzien. Tylko to troche pomoglo na problem i niestety po 4 miesiacach musielismy przejsc calkowicie na butelke. Dziecko mialo nie byc nigdy przepajane woda z glukoza no i niestety to tez bylo tylko obiecanka, mialo pic jej jak najwiecej by pozbyc sie bilirubiny(tak samo mm). Mialam do wyboru mm i glukoze albo powazny lek-luminal. Smoczka tez mialo nie znac,ale niestety wisialo na piersi doslownie 24h/dobe. Bez zadnych przerw. No coz zycie:P wiecej obietnic sobie nie skladalam. I tylko to potwierdzilo powiedzenie "nigdy nie mow nigdy":)

Gość gość
Wobec siebie tez takie konsekwentne jestescie? Czy wy mozecie byc grube,wpieprzac chipsy itp.?

Gość gość
Obiecywałam sobie wychowanie bez klapsów- niestety klapsy były. Owszem, jako wyraz bezsilności- nic innego nie działało... Zakładałam że będę karmiła piersią rok- karmiłam pół roku. Uznaliśmy że nie będziemy spać z dzieckiem- zasypia sam u siebie, od urodzenia, ale odkąd się nauczył wychodzić z łóżeczka- przychodzi rano do nas. Obiecałam sobie że będzie dużo czytania i zaszczepię w nim miłość do książek- nie wiem jak z miłością, ale książki baaaardzo lubi, i nigdy nie odmówiłam mu kiedy prosił o czytanie.

Gość gość
obiecałam sobie i dziecku ,ze już nigdy więcej klapsów nie będę dawać- ehh, obietnica zlamana z czego dumna nie byłam, ale zawsze mówiłam ze nie chciałam Obiecalam sobie i dziecku więcej cierpliowsci- mam wiece ,ale niestety chwile slabosci tez mam Obiecalam sobie i dziecku więcej spędzania ze sobą czasu-widzimy siee zazwyczaj tylko w weekendy Jestem totalnie zalamana

Obiecałam sobie że będę odpowiadać na potrzeby dziecka, i nie będę córki ignorować gdy mnie potrzebuje i mi się to udaje.