Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie przeszkadzają wam te rosnące ceny w sklepach

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego tak mało się o tym mówi w mediach, nawet tutaj na kafeterii?

Gość gość
czego ceny konkretnie?

Gość gość
mi nie przeszkadza, trzeba umieć robić tanie zakupy

Gość gość
kogoś na coś nie stać, to niech nie kupuje proste. nie stać na chleb pełnoziarnisty za 5 zł, to niech kupi zwykły za 2 zł itp.

Gość gość
ceny żywności podstawowej, nie mam na myśli ekskluzywnych produktów

Gość gość
to trzeba kupować tańsze gorszej jakości, lub szukac miejsc gdzie jest taniej. u mnie w jednym sklepie kg jabłek jest po 3.50 a tuż obok w drugim 2zł

Gość gość
ja jakos nie widzę szczególnej różnicy w cenach od kilku miesięcy

Gość gość
Zacznijcie zwracać uwagę na gramatury produktów. Ceny może te same ale opakowania zmniejszają tłumacząc się nowym opakowaniem, serią itp. Wiem co mówię bo pracuję w tej branży.

Gość gość
wczoraj widział am czekolade która 1.5 roku temu kosztowała 2,50 dzisiaj już 6 zł większość poduktów które półtorej roku temu kosztowały po 2,5- 3 zł dzisiaj kosztuje pomiędzy 5 a 6zl czasami i więcej, to samo z gramtura niby opakowanie to samo ale produkty jakoś mniej

Gość gość
tylko te ceny nie zawsze mozna trzymac w ryzach, bo z hurtowni czesto przychodza drozsze, i sklep musialby doplacac, zeby takie same ceny byly jak w poprzedniej dostawie, a przeciez w sklepach praucja ludzie,ktorzy tez musza rachunki oplacic

Gość gość
zacznijcie robic wlasna zywnosc wedle mozliwosci. Np pieczenie chlebow. Ja pieke wlasny na zakwasie, plus maka orkiszowa, platki owsiane, ziarna. Wyjda mi z tego dwa spore bochenki i dlugo moze postac taki chleb (przykryty sewetka) i jest przy tym sycacy.

Gość gość
jesli benzyna drożeje, mąka drożeje, gaz drożeje to wiadomo że żywnośś drożeje bo to jest własciwość matematyczna a ty myslisz że sklep sprzeda ci chleb dopłacając do niego bo jesteś wyjatkowa ? ludzie pracują i chcą zarobić a i tak zarobki sa niskie i każdy robi na granicy opłacalności na co rozgłasnianie w mediach ? idź i zmus własciciela sklepu żeby sprzedawał mając straty bo ludzie mają za drogo i mało zarabiają jest kapitalizm i pieniądz normuje gospodarkę a jak powiem tobi żebyć mi posprzątała ogród, skosiła trawę , wyprasowała pranie, posprzatała dom . wyczyściła kuchnię, lodówkę , umyła samochód i okna i dam ci za to 50 zł , to zrobisz to ? myślę, że nie więc dlaczego tego wymagać od innych ?

Gość Bohhh
Tak się akurat składa, że benzyna to akurat tanieje.... Ja mam to szczęście że mam firmę i mogę robić w hurtowaniach zakupy. Coraz częściej kupuję na selgros24.pl. Przywożą pod sam dom. Bardzo tanią chemię mają i agd

Gość gość
Boże ludzie dlaczego wy jestescie tacy zacofani.? Tu nie chodzi o to żeby kupić gorsze i taniej i się nachodzić szukając okazji ale po podwyżkę idźcie, nie dajcie się dymac. Znowu wszystko podrozalo

Gość gość
lemingi sie odzywaja: rob swoje, kupuj tansze, blablabla! bo na o2 czy onecie wyczytali ze zywnosc bedzie tansza, bo PO cuda robi :D :D :D banda tępych baranów :O napluja na nich to powiedza ze deszcz pada, naród niewolników :O

Gość gość
tak, wszystko drożeje, a pensje stoją w miejscu... mam na miejscu pensje tych zwykłych ludzi, bo złodziejom typu prezesi, dyrektorzy to pensje rosną... niestety jedyne wyjście to ewakuować się z tego kraju. O ile kiedyś byłam przeciwna emigracji i myślałam, że jakoś to będzie, o tyle teraz szykuję się na wyjazd na za kilka miesięcy. Obawiam się jaką emeryturę dostaną moi rodzice po 40 latach pracy, skoro rząd wszystko rozkrada. A rodzice zarabiali niewiele, żądni uprzywilejowani. Więc będę im musiała pomagać na stare lata przysyłając im pieniądze do Polski. To straszne co się stało z tym krajem, gdzie tylko złodziej i prostytutka dobrze dobrze, a uczciwy tylko garba się dorobi :(

Gość gość
nie róbcie propagandy bo POsrancą %popularnosci polecą w dół a dopiero co klerą 16 baniek obiecalu

Gość gość
tak się składa, ze ceny spadają

Gość gość
Gdzie i czego oprucz paliwa ?

Gość gość
Dokładnie . Bo relacja cen do zarobków w PL jest katastrofalna . Gorsza niż w Grecji do której budżetu my dokładamy co lemingi zapewne cieszy że tyrają na kraj o wyższym PKB per capita .

Gość zergiusz
Ceny rosną nie bez przyczyny, inflacja. Chociaż jak też czytałem na forum pracowników selgrossa gowork.pl/opinie_czytaj,15876 jest i inny powód.