Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esttella

Witajcie pomocy

Polecane posty

Gość esttella

kochani moi sasiedzi postawili sobie przy plocie z ogrodka wedzarnie i nie dosc ze wedza non stop ten dym i kominy sa odwrocone bezposrednio na nasz ogrodek i tam jest az szaro non stop nie wiem co robic bo dusic mnie zaczal ten dym oczy lzawic to co bo oni chca wedzic to ja mam nie chodzic na wlasny ogrodek? tam chodze by sie zrelaksowac a ostatnio sie dusze .pomozcie co robic

Gość gość
po pierwsze trzeba porozmawiać z sąsiadami wbrew pozorom wiele problemów można łatwo rozwiązać w ten prosty sposób ;) w gminie możesz się dowiedzieć, jakie warunki muszą spełnić sąsiedzi stawiając wędzarnię, u mnie jest to minimum 8 metrów od ogrodzenia jak to nic nie da wezwać policję lub straż miejską/gminną, jeżeli jest u was :) wezwanie radzę przeprowadzić w takim dniu, w którym wiatr akurat jest w wasza stronę i wyraźnie widać, jak leci dym jak dym leci na drogę publiczną, to jeszcze lepiej, bo mandat o ile dobrze pamiętam jest wtedy wyższy i może lepiej zmobilizować sąsiadów do przeniesienia wędzarni w inne miejsce