Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annika77777

zaczynam studia i boję się czy sobie poradzę...

Polecane posty

Gość annika77777

filologia angielska, kontakt z językiem miałam dawno bo studiowałam co innego, skończyłam te studia i namyśliłam się na inne. ktoś studiował filologię ang. i się wypowie? bardzo ciężko jest?

Gość gość
weź się uspokój na pewno sobie poradzisz

Gość annika77777
nie wiem sama, na studia muszę dojechać ok 60 km a to są dzienne. do tego pracuję (ale tylko kilka godzin dziennie) a w weekendy podyplomówka. tak to wygląda

Gość gość
Ogólnie jesli masz zdolnosci językowe to sobie poradzisz.

Gość gość
ja skonczylam fil ang licencjat specj. nauczycielska i teraz ide na mgr zaocznie na fil.ang zarzadzanie projektami miedzynarodowymi....Powiem tak ze ja nigdy nie chodzilam do szkoly jezykowej,a korepetycje to dopiero przed sama matura mialam. wszystko zalezy od tego czy to lubisz,czy masz zdolnosci jezykowe. Przyznam ze jest kilka trudniejszych przedmiotow tj gramatyka opisowa czy historia odmiany jezyka itp ale jak sie wdrozysz to spokojnie dasz rade, nie mysl pesymistycznie :)

Gość gość
Też zaczynam filologie angielską od października! Strasznie się boję

Gość gość
Przeciez to studia , mature masz już zdaną , szkołę skończoną , więc czym sie martwisz ? Martwić moga się maturzyści , ale nie ty , bo wykształcenie średnie przynajmniej już masz , więc teraz możesz spróbować z filologia , jak Ci się nie uda albo nie spodoba to nic strasznego się nie stanie , zawsze mozesz zacząć inny kierunek Napewno dasz rade , a filologia angielska to dobry i przyszłościowy kierunek według mnie I warto też uczyc sie jezykow skandynawskich , bo jest coraz wieksze zapotrzebowanie

Gość gość
annika a gdzie zaczynasz te studia? miasto i uniw.?

Gość annika77777
w Lublinie na Kulu :) tak jak mówiłam, jedne studia za sobą już mam, mam tytuł magistra ale widzę, że jest dużo ofert pracy dla absolwentów angielskiego, no i można dobie dorobić, np. korepetycje itd. ja teraz pracuję, ale to umowa zlecenie na kilka godzin także chcę poprawić swoje szanse na rynku pracy :)