Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dudnienie w głowie

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu dudni mi w głowie.To taki dźwięk jakby na parkingu podziemnym ktoś odpalił auto.Dodam może ,że ostatnie miesiące były dla mnie stresujące,byłam już u kardiologa ,okulisty,ednokrynologa,czekam na wizyte u neurologa.Do tej pory z badań które zrobiłam wynika ,że mam niedoczynność taczycy jestem już na tabletkach,no i mam wysokie ciśnienie w oku.Reszta wyników jest dobra.Martwi mnie dudnienie w głowie,boję sie ,że mam guza.Czy ktoś tak miał przy nerwicy lekowej??? czy ktoś miał podobne objawy??? Najgorzej jest wieczorem,jest cicho w mieszkaniu i wtedy najbardziej słyszę ten basowy dźwięk.

Gość gość
to jest od ciśnienia a mierzyłeś/łaś sobie ciśnienie krwi

Gość gość
ciśnienie krwi mam niskie,ale w oku mam wysokie.Moje ciśnienie tetnicze to z reguły 100/60 , 110/70,a bywa też 98/59 przy tętnie 60 do 70.

Gość gość
a co ci okulista mówił o oku? czy coś bierzesz na to bo to jest niedobrze

Gość gość
okulista kazał za miesiąc przyjść do kontroli,jeśli nadal będzie w oku wysokie to będę brała krople na jaskre .Tak mi powiedział.

Gość gość
t nie jest od nadciśnienia oka bo to nie ma żadnych objawów co do tarczycy to też nie od tego może idź do neurologa i do laryngologa może coś ze słuchem mieć też możesz mieć od przepukliny szyjnego kręgosłupa ponoć jednym z objawów to dziwne dźwięki

Gość gość
przepukline kręgosłupa też mam,rozbiłam rezonans kilka lat temu no i mam,tylko cholera wie co z tym dalej.

Gość gość
witaj ja mialam a razcej mam podobnie itez pare msc wsteccz w nerwach i to calkiem sporych tez sie martwilam ze to guz ale na szcescie nie. u mnie nagle byl skok cisnienia krwi wyladowalam na ostrym dyzurze TG glowy ok ,dopller naczyn tetnic szyjnych i kregowych tez ok, u neurologa bylam i po przeanalizowaniu tego wszystkiego uwaza ze to stres wynik stresu,ja mam takie cos ze słysze gwizd w tylnej czesci glowy i uszach z tym ze dostalam leki obnizajace rr i na zawroty glowy vicebrol i jest poprawa ,dal mi tez relanim w malej dawce i pomalu uspokoilo sie ten gwizd a byl niesnosny i tez balam ze to jakis guz albo jeszcze cos gorszego. tak wiec bez paniki tylko rob badania i na spokojnie . u mnie tez jest podejrzenie o chorobe zaburzenie błednika bo juz kiedys mialam takie cos i bydz moze to wrocilo ze zdwojona sila i wtedy tez byl taki gwizd w glowie. pozdrawiam

Gość gość
dzięki za informację,niestety czekanie na wizytę u neurologa jeszcze trochę potrwa,ale mam w tym miesiącu.Czasem wieczorem chce mi się wyć i naprawdę nie dziwię się ,że ludzie czasem nie wytrzymują psychicznie i potrafią popełnić samobójstwo z tego powodu.mam jeszcze pytanie,czy tomografie miałaś z kontrastem czy bez?

Gość gość
TK mialam na szybko bez kontarstu z kontrastem mam ternin na koniec pazdziernika trzeba tez z robic doplera tetnic szyjnych i kregowych , bo ja tam wyladowala z wysokim rr ale bylo tez podejrzenie o zakrzep nogi bo od kilku lat biore anty ale teraz musialm odstawic,ale jak ci mowilam ostanie msc to byl bardzo duzy stres i zarowno internista jak neurolog chirurg uwazaja ze to moze bydz taki objaw nerwicy bo kazdy ma inaczej z tym ze u mnie nalozylo sie to wysoki rr teraz jest juz ok zawroty glowy i ten gwizd nieustanny ktory wyciszyl sie po lek od neurologa dal mi vicebrol i relanim na nerwy mam tez skierowanie do otolaryngologa zeby zbadac te szumy bo raz w glowie a raz w uszach i tez ten nieszczesny błednik czasem jest przyczyna. ja tez mialam najgorsze wizje dopoki lek nie pwoiedzial mi zeby nie czytac lekarza GOGLE bo kaZdy objaw mozna sobie przypasowac jak ulal. nie panikuj rob bad a jak trzeba to idz prywatnie. aha i kup sobie wit PP ona tez pomaga w takich szumach moze ci sprzedadza bo mi nie chcieli

Gość gość
relanium mialo bydz. a jezeli masz chora tarczyce to moze bydz od tego zapytaj endokrynologa powinen ci pomoc . ale ja il udzie z ktorymi gadam uwazaja ze ostry stres a taki mialam jest tego przyczyna.

Gość gość
ja mam problemy z cisnieniem i chodze do vascularu i oni sie mna opiekuja profesjonalnie, nie ywobrazam sobie bez nich radzic na wlasna reke z problemem cisnienia mozna sie nabawic dodatkowych problemwo

Gość gość
Kontynuacja wątku....a więc jestem po TG głowy z kontrastem, wyni jest ok. W głowie nadal słyszę dudnienie, tz słyszę to w lewym uchu.W miedzyczasie byłam u laryngologa i badanie słuchu i błony bębenkowej wyszło ok. Byłam też u okulisty,wyszło, że mam za wysokie ciśnienie w oczach, zapisała betabloker-oftensin.Po tym leku zaczęłam chodzić dosłownie po ścianach,miałam leki, kręciło mi się w głowie,do tego biegunka,nie byłam w stanie chodzić do pracy,lek odrzuciłam i poszłam na dwa tygodnie na L4. Wracam teraz do zdrowia,ale szumy słyszę nadal. W międzyczasie żeby ustąpiły lęki , brałam przez kilka dni tranxene,dosłownie 3 tabletki i o dziwno przestałam słyszeć dudnienie w głowie. Niestety teraz problem powrócił. W maju mam wizytę w poradni szumów usznych. Meczę się z tym szumem od lipca zeszłego roku. Czy ktoś może mi pomóc??? czy ktoś miał podobnie??? to jest dołujące, szczególnie kiedy wstaję rano lub kładę się spać , ciągle słyszę przerażający ,niski ton...dudnienie w mojej głowie,czasem jakbym była podłączona jakimś przewodem do jarzeniówki lub kuchenki indukcyjnej,dosłownie takie wrażenie.

Witam mam podobne objawy wyniki niby wszystkie ok a dudni mi w głowie jakby ciezkie sprzety jechały i jeden świst w uszach i ból głowy cisinienie mam 120/80 nie pale rzadko pije mam 41 lat i nie mam pojecia co robic ? byłem u internisty i niby ok wysyła mnie do laryngologa i neurologa moze ma ktos cos podobnego ? jak sobie z tym poradzic ?

Gość On34
Ja mam podobny problem z dudnieniem w głowie, jest to bardzo męczące i sam nie wiem o co chodzi .Bylem u laryngologa, neurologa i czekam na TG z kontrastem . Lekarze nie maja pojęcia skąd to się wzięło. Umnie nasila się to kiedy jestem w domu , kiedy mam kilka dni wolnego i kiedy dosłownie jestem zrelaksowany i spokojny hmm. Może to na tle nerwowym , długotrwały stres itp. ? Zauważyłem że, jak wracam do pracy i wpadam w rytm zycia codziennego to wycisza mi się dudnienie ale wraca kiedy emocje opadają i przychodzi jakis dzien wolny, więc może to byc na tle nerwowm ?sam nie wiem . Jeeli ktoś z was znalazł powód dudnienia to prosze informacje .

Gość gośćina
Moi drodzy dudnienia mi od 30 lat i jeszcze żyję to nie tarczyca jak tu wszyscy sugerują ja wiem z doświadczenia ze Ti nerwy porostu stres dudnienia mi prawej półkuli głowy i prawym uchu nie mam guza miałam rezonans moi drodzy spokój i jeszcze raz spokój melisa 3 razy dziennie albo i częściej od leków neurologicznych lepiej się trzymać z daleka

Gość gość
witam .ja też mam wrażenie duszenia w głowie. choruje ma miopatię genetyczną .jestem po sepsie gangrenie wstrząsie anafilaktycznym .ciśnienie w głowie mam od tygodnia w parze z chorymi zatokami coś opropnego .Byłam u laryngologa chore zatoki .coś z błoną bebenkową .Byłam u neurologa skierowanie na pilne na rm kręgosłupa szyjnego oby było to to .Jak każdy boję się. pozdrawiam