Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana24

guz w piersi

Polecane posty

Gość zdenerwowana24

Od jakiegos czasu wyczuwam guz w prawej piersi, jest twardy latwo przesuwalny jak na moje oko to ma gdzies z 5 cm. Czy to moze byc gruczol? I cxy guz moze byc taki wielki. Dodam ze mam 24 lata. Jutro ide do ginekologa ale bardzo sie denerwuje.

Gość gość
ja też kiedyś wyczułam guza lekarz powiedział że to jakieś zwapnienie no i znikło

Gość zdenerwowana24
Tylko ze ja to mam od 4 miesiecy, raz zniklo kiedy miala okres.

Gość zdenerwowana24
Ale odrazu zniklo? Lekarz nie wyslal cie na dodatkowe badania?

Gość gość
nie martw się, nawet jesli to guz (a jest duża szansa że nie) to nie oznacza to nic złego, może to być torbiel, jakaś łagodna zmiana itd prawdopodobieństwo czegoś złego jest niewielkie

Gość gość
nie może dlatego że miałam w tedy około 14 lat może nawet mniej po prostu byłam w tedy jakoś z mamą i przy okazji się zapytałam jak bym miała raka to już dawno bym wąchała kwiatki od spodu

Gość zdenerwowana24
Niby jestem mloda ale w tych czasach mnie juz nicnie zdziwi, czytalam ze I mlodsze choruja na raka piersi. A tym bardziej jestem przerazona ze moja babcia miala raka tyle ze wykryla go jak miala ok 75 lat.

Gość gość
ale zrozum NIE WIADOMO CO MASZ W PIERSI, nawet jeśli z iluś rzeczy to jest guz niekoniecznie jest złośliwy (rak z reguły nie powstaje ot tak, tylko właśnie latami jak ktos nie bada łagodnych zmian), a jeśli ten ułamek % mówi, ze złosliwiec to we wczesnej fazie gdzie leczenie jest najbardziej efektywne sama teraz czekam na wyniki biopsji (akurat nie z cycka) więc znam takie wkręcanie sobie :P

Gość zdenerwowana24
Zesram sie do jutra. Zreszta to I tak tylko ginekolog mnie zbada wiec to nie koniec nerwow.

Gość gość
u mnie mija 4 miesiące od wykrycia ;) biopsje były po jakichś 3 miesiącach, wyników na razie nie ma. szkoda nerwów

Gość zdenerwowana24
A ile masz lat?

Gość zdenerwowana24
A jakiego masz tego, guza przesuwalny, duzy?