Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No Life Til Leather

Bycie harleyowcem to najbardziej męska rzecz na świecie

Polecane posty

Gość No Life Til Leather

Skórzane ciuchy, tatuaże, ciężka muzyka - to jest to!

Gość gość
czy ja wiem...jestem kobietą, a ten opis do mnie pasuje :P

Gość gość
no i gdzie autor/ka?

Gość gość
No tak ale u nas nie ma prawdziwych "harleyowców" bo to nie południowy zachód USA tylko PL :D

Gość gość
Pewnie chodzi po prostu o styl "bikera", ale "biker" się nie przyjęło w polskim tak jak harleyowiec :P

Gość gość
mi się harleyowcy kojarzą mi się z lesbijkami kiedyś oglądałam taki film i był taki motyw jechały harleyowe kobiety na tych swoich motorach z tymi hełmami tatuażami i skurzanymi kurtkami na których miały napis "lesby na motorach" to była komedia oglądałam nią w dzieciństwie i ten moment w filmie wywarł na mnie takie wrażenie że pamiętam tą scenę do dziś

Gość gość
tak to jest jak się dziecu pozwala oglądać głupie filmy :P

Gość AmyWinehouse
gość dziś mi się harleyowcy kojarzą mi się z lesbijkami kiedyś oglądałam taki film i był taki motyw jechały harleyowe kobiety na tych swoich motorach z tymi hełmami tatuażami i skurzanymi kurtkami na których miały napis "lesby na motorach" to była komedia oglądałam nią w dzieciństwie i ten moment w filmie wywarł na mnie takie wrażenie że pamiętam tą scenę do dziś X No bo młodziutki jeszcze jestes ;). Mnie sie kojarzą ze starszymi filmami, np. Easy Rider 1969 nie do końca o harleyowcach, ale jakby taki pokrewny temu tematowi. To juz stara legenda, kiedy po II wojnie w USA przerabiali swoje motory i tworzyli gangi, kluby motocyklowe (lata 50, 60)... Tez mi sie podoba to..prawie od zawsze, ale cóż..chyba nie uda mi sie nigdy zrobic prawka na motocykl ;)

Gość gość
Tak trochę poważniej - podoba mi się taki styl. Uwielbiam jak mój partner zakłada skóry na motor. Tylko tatuaży mu brakuje :D

Gość bikerzy to kwintensencja
meskiego stylu. 100% macho,

Gość gość
ok, a z ciekawości zapytam co sądzicie o kobietach mających taki styl?

Gość No Life Til Leather
Sam osobiście jestem facetem, styl taki u kobiet mi się również podoba, no może bez tatuaży. Nie chciałbym jednak, żeby moja kobieta jeździła na motorze, bo to zbyt niebezpieczne. Sam nawet prawa jazdy nie mam, lubię po prostu muzykę i ciuszki dla twardzieli. :)

Gość gość
Hej autorze - Twój tekst o "ciuszkasz dla twardzieli" mnie rozbroił :D Ja motocykle uwielbiam, nawet wolę motocykl niż samochód (samochód boję się prowadzić, w związku z czym nadal nie mam prawka).

Gość No Life Til Leather
Był to trochę sarkazm. Nie postrzegam tego jako ciuchów dla twardzieli. Rockowy styl jest dla mnie po prostu męski i mi się podoba. Nie dorabiam do niego ideologii. Lubię też nosić się na sportowo. Tak już mam - lubię być krótko ostrzyżony, ubierać się męsko i mieć duże bicepsy. Nie wyobrażam sobie wyglądać jak chuda pipka, która nie ma nawet 35 cm w łapie. :D

Gość gość
Wiem, ale po prostu zabawnie to zabrzmiało :D Też uważam, że taki styl jest bardzo męski. Jak pierwszy raz zobaczyłam swojego wtedy przyszłego faceta to miał długie włosy i skórę - od razu mi odbiło na jego punkcie.

Gość AmyW
Etam, jazda motorem wcale nie jest niebezpieczna - mam na mysli jazde takim motorem typu chopper - nimi nie jezdzi sie szybko, tak jak scigaczami, ktorych serdecznie nie znosze. Jechalam nie raz motorem z miasta do miasta tyle ze jako pasazer niestety...równie dobrze mozna powiedziec ze jazda rowerem tez jest niebezpieczna :D a ja sie tak uwielbiam rozpedzic na rowerze heheh

Gość gość
Harley, znacznie przereklamowyny jak Porshe. G****o warte i tak samo osoby które chcą być Hell's Angels. Za dużo fimów i za dużo fantazji. To zmierzchłe czasy tak jak Mafia. nigdy wiącej motocyklu typu Harley /gó/wno wicznie się nawala. Wolę Yamaha,Honda i wszystko inne byle nie to gów/no. A wy sobie wyobrażajcie co checie i żyjcie mrzonkami. Piece of fu*cking s**t on wheels.

Gość gość
No proszę, król dyskoteki wiejskiej wpadł prawić o ścigaczach. Włosy na żel, kolorowy kombinezonik i jazda - macho z piórkiem z tyłku.

Gość AmyW
Yamaha to nie tylko scigacze xD produkuja tez calkiem niezle choppery i innr tego typu, a harley to rzeczywiscie drozyzna..

Gość gość
jakoś nie sądze, że to o to chodziło temu facetowi ;) a Harley to takie ferrari - trzeba mieć pieniądze, nie tyle na zakup, co na serwis.

Gość AmyW
No bycmoze, w kazdym razie ja scigaczy nie cierpie ;D

Gość gość
też nie lubię - nie lubię też ludzi którzy je preferują i stać w korkach które powodują ich wypadki.

Gość hells angels to krolowie
szos

Gość gość
styl ubierania się mają fajny, ale ja podziękuję za takich facetów - zwykła mafia.

Gość gość
Jaka mafia! owszem są i tacy co należą do klubów,ale większość to zwykli ludzie którzy po zejściu z moto rozebraniu się z ciuchów nie wyróżniają się z tłumu i w większości nikt postronny by nie przypuszczał że to motocyklista. Inna sprawa że są prawdziwi motocykliści i posiadacze motocykli,ale to inny temat.

Gość gość
to akurat mówiłam o Hell's Angels - oni są mafią :P

Gość hells angels to krolowie
ale fajna mafia :)

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak fajna mafia...ale ja jestem w głębi serca strasznym hipisem ;P