Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielkość zarodka w 7 tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witajcie na usg byłam w 7 tyg ciąży pod ostatniej miesiączki i było już echo zarodka no ale crl tylko 3,5 mm tez tak mialyscie czy nie za małe ? Jak patrzę na normy w 7 tyg to są dużo większe wiec o co chodzi pomocy? :( Daria

Gość gość
Dopiszcie no

Gość gość
nie pamietam a nie chce mi sie wstawac z lozka po ksiazeczke i uszkac na zdj z USG ale szczerze to przeciez roznie moze byc, skoro lekarz nie powiedzial nic ze tzreba sie martwic to po co sobie glowe psujesz?

Gość gość
Czytam sobie na forum i w tabelachnto powinien mieć dużo więcej może to być młodsza ciąża od zapłodnienia czy jak ?

Gość gość
moze byc i tak.. a poza tym nie czytaj w necie o niczym, to chyba najgorsze z rzeczy ktore zazwyczaj w dzisiejszych czasach robimy

Gość gość
No ale wiesz zdziwiłam się bo czytałam ze niektóre w 6 tyg miały 2 razy większy jak ja :( a dziś jeszcze strasznie boli mnie brzuch i kłuje jajnik tak ze okrakiem chodzę :( i nie wiem a żadnych plam nie mam:) na szczęście

Gość gość
mnie bolal jajnik lewy od 8 tyg do okolo 17, teraz tez pobolewa, mam w nim guza, na poczatku ciaza zagrozona i dlugie lezenie w szpitalu, pozniej w domu.. teraz mam 21 tc synus wlasnie nawet w tej chwili sprzedaje mi kopniaki i jest super ;) poczatki zawsze sa trudne, bo jak nie wymioty to inne komplikacje ale nie u kazdej tak jest oczywiscie ;P poki nie masz plamien to nic sie nie dzieje, najlepiej pytac od razu gina jak masz jakies niepewnosci, oni rozumieja nasze obawy :)

Gość gość
a to co w necie to nie dokonca tak na serio bierz

Gość gość
No a ile twój zarodek miał w 8 tyg? Dużo

Gość gość
nie pamietam niestety :/ ale jak bylam na pierwszej wizycie to bylam juz w 6tc****amietam ze serduszko nie bilo i mi gin mowil zebym sie przypadkiem nie naczytala w necie ze juz po ciazy bo bedzie dobrze, tydzien pozniej juz bilo :)

Gość gość
No wiem ale to dziwne troszkę kurde bo ona napisała na kartę 6 plus minus 1 a według norm to z 5 tydz od ostatniej. @

Gość gość
a chodzisz prywatnie czy na nfz? moze warto isc od innego lekarza? chociaz ja uwazam ze wszystko jest okejka, moze poprostu ciaza wlasnie mlodsza niz wyliczyla ona

Gość gość
No byłam na usg prywatnie no i dziwne to trochę :( wyraźniej z tylu usg napisała crl 3.5 mm

Gość gość
No i co ty na to dziwne trochę com ? A może się nie rozwija i ten bolącym brzuch masakra

Gość gość
Możecie odpisać?

Gość gość
ludzie o tej godz spią!

Gość gość
6t4d - crl 5,5mm

Gość gość
o rany, to mój w 8tg miał 1,6 a Ty się martwisz :p. Teraz jestem w 4 miesiącu i wszystko jest ok.

Gość gość
Ale miał 1.6 mm czy cm?

Gość gość
o fak, nie doczytałam. No cóż u nas były cm, to robi wielką różnicę. Zresztą - czemu nie spytałaś lekarza, co powiedział w ogóle?

Gość gość
No nic w to dziwne trochę dla mnie bo było echo zarodka no ale trochę małe te crl jak na ten tydz ciazy

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość1111
Witam jestem świeżo po pierwszym usg ,40dc czyli 6t,6d i mój zarodek ma 6mm mam porównanie pierwszego zdjęcia mojego syna ten sam wiek zarodkowy i syn miał 11,4 mm w tym okresie widoczna była akcja serca wogóle wszystko wyglądało inaczej a teraz mam zdjecie z czarną kulką bez bijącego serca lekarz kazał czekac dwa tygodnie bo to moze być puste jajo ZAŁAMKA

Gość gość
No ja w 7 tyg z echem zarodka ale 3.5 mm to chyba mało co ? Jestem jakaś znerwicowana

Gość gość1111
Gdzie by nie wpisał to faktycznie mało ale na tym etapie bardzo szybko rośnie masz echo serduszka nadrobi bardzo szybko

Gość gość
Ale tu dziewczyny mówią ze moze ciąża młodsza i to dlatego ;(

Gość gość
Ja byłam jakoś w 8/9 tyg i miałam 2cm

Gość gość
No to sporo wiec ja mam złamke ;(

Gość gość
To ja mam wasze porównania kurczę :(itak myśle co jest nie tak

Gość gość
ja pamiętam tylko tyle, że w 5tc moja córeczka miała 3,5mm, nie wiem jak w 7tc, ale wiem, że miała opóźnienie o 2 tygodnie. Urodziłam dokładnie w dzień planowanego porodu przez usg, według miesiączki miałam urodzić o 2 tyg wcześniej. Ale szczerze mówiąc u mnie było to spowodowane tym, że mam bardzo długie cykle miesiączkowe - co 35 dni, są regularne, ale długie, stąd takie opóźnienie, no i do tego wszystkiego przechodzę od czasu do czasu podwójne owulacje, dlatego pewnie moja mała załapała się na drugą turkę :D Autorko powiem Ci tylko tyle, żeby nie martwić się na zapas skoro lekarz nic nie mówił. Znam różne przypadki- jednej mojej koleżance chcieli usuwać ciążę, bo miała problemy z workiem owodniowym czy coś takiego. Dzisiaj ma zdrowego synka. Inna koleżanka miała nigdy nie zajść w ciążę bo była rzekomo bezpłodna- miała to potwierdzone wszystkimi możliwymi badaniami,...... a dzisiaj ma zdrowego synka, który ma 4 lata. Znowu inna miała problemy z prolaktyną, dzisiaj jest w ciąży z bliźniakami, znowu inna koleżanka nie miała widocznego serduszka w 9tc !!!! miała już termin na skrobankę, a w szpitalu przed zabiegiem powiedzieli, że już wszystko ok, dzisiaj ma zdrową 2 letnią córkę. Boże... mogłabym tak chyba bez końca :D