Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana0000

Poroniłam

Polecane posty

Gość Załamana0000

Po raz drugi. Pierwszy raz w 8 miesiącu, teraz w 6 tygodniu...co dalej ??? :( :( :( :(

Gość gość
Przykro mi... dalej możesz jeszcze raz się starać, jak dojdziesz do siebie i będziesz mieć siłę... Trzymaj się. Jeszcze będziesz mamą :)

Gość gość
Współczuję ☹ tez to przezylam i dam Ci dobra rade nie szukaj tu odpowiedzi. Poszukaj lekarza ale dobrego porób badania. Tu na forum jest pelno madrali i nie koniecznie wszyscy maja racje. Jest takie forum poronienie.pl W każdym razie życzę abyś w końcu szczęśliwie urodziła swoje malenstwo

Gość gość
Dziękuję za wsparcie. serce mi pęka. boję się, że znów się to powtórzy :(

Gość gość
bardzo dziękuję

Gość gość
badania hormonów to podstawa może masz za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu, wtedy powinnaś brać duphaston na podtrzymanie

Gość gość
Nie pisz tu, tylko Cie wyzwa, napisza chamskie rzeczy, pogadaj z kims zyczliwym z otoczenia.

Gość gość
Ja poroniłam raz - w 6 tym tygodniu. Potem, za drugim razem udało się urodzić zdrowe maleństwo. Wiem, że u Ciebie powtórzyło się to już dwukrotnie. Tak jak ktoś wyżej pisał - poszukaj dobrego lekarza i wsparcia na innych stronach. tutaj nie warto - za chwile zlecą się tłumy takich co już 'wszystko' wiedzą. Głowa do góry (wiem, że łatwo tak mówić) - po burzy zawsze wychodzi słońce :)

Gość gość
Hej tez mi przykro ja jestem w 8 tyg a powiedz mi domyslasz sie dlaczego ? Jakie miałaś przyczyny poronienia

Gość gość
sprawdź też tarczycę bo niedomagania tarczycy również utrudniają donoszenie ciąży

Gość gość
mamy konflikt krwi z mężem, ale po pierwszym porodzie w 8 miesiącu otrzymałam zastrzyk na przeciwciała.minęło 6 lat. lekarka po usg określiła zarodek na dobrze umiejscowiony i kazała brać kwas foliowy. czułam się dobrze.nie miałam żadnych bóli.wstałam z rana i zrobiłam siku.pobolewał mnie brzuch jak przed miesiączką i po chwili poczułam,że coś poleciało.zauważyłam plamienie.po godzinie poszłam do toalety i poszło sporo ciemnej krwi ze skrzepami :( lekarz stwierdził poronienie. wyłyżeczkował macicę i pobrał fragment do badania. nie mam pojęcia co się stało. nie potrafię tego zrozumieć...

Gość gość
Ja poroniłam w marcu w 8 tc. Nie myślałam, że kiedykolwiek mnie to spotka bo ciąża z pierwszą córką była bezproblemowa, donoszona, poród sn. Myślałam, że tym razem też tak będzie, niestety nie udało mi się utrzymać ciąży :( Teraz jestem w 19 tc. Na początku ciąży lekarz na usg wykrył krwiak na macicy, dostałam Duphaston, później do 16 tc brałam Luteinę i póki co wszystko jest ok, ale strach po poprzednim poronieniu mi pozostał :( Nie potrafię cieszyć się w pełni ciążą. Odetchnę dopiero gdy maluch przyjdzie na świat cały i zdrowy.

Gość gość
Przykro mi bardzo naprawdę :( ja tez mam stres ze poronie bo mam za mały zarodek jak na swój tydz ciazy :(

Gość gość
W ósmym miesiącu??

Gość gość
Tak, w 8 miesiącu. Urodziłam córeczkę.niestety martwą... po 6 latach postanowiliśmy spróbować...niestety poroniłam. nie wiem od czego zacząć.ile czekać, na co się leczyć...wiem, że dobry gin, to podstawa, ale na dzień dzisiejszy w nic się już nie wierzy

Gość gość
Ja również poroniłam a raczej ciąża obumarła. W 12tc dowiedziałam się, że serduszko nie bije od 8tc. Miałam łyżeczkowanie. Nie dowiem, się dlaczego tak się stało. Po poronieniu porobiłam badania na toskoplazmoze, różyczkę, cytomegalie, tarczyce. Badania są w porządku. Jestem dwa miesiące po zabiegu i już po drugiej @ mogę starać się o kolejne dziecko. Pozdrawiam i bardzo współczuję.

Gość gość
ja również współczuję. musimy wierzyć, że się uda. My również nie chcemy czekać. Co wykazują te wyniki histopatologiczne ?

Gość gość
Kochana, ja poroniłam w sumie pięć razy. Ale nie poddawałam się. Mój trzeci, najmłodszy cudzik ma 11 dni i właśnie się budzi na jedzenie. Dasz radę, podstawa, to dobry lekarz.

Gość gość
Bardzo Ci współczuję, jestem teraz w pierwszej ciąży. Przede wszystkim nie poddawaj się, moja mama poroniła 5 razy zanim ja się urodziłam, potem uradziła jeszcze moją siostrę i potem znów dwa razy poroniła... Wystąpił konflikt serologiczny i lekarz zrobił "podszywkę" dzięki której urodziłysmy sie z siostrą. Życzę Ci powodzenia i działajcie dalej, wytrwałości, trzymam kciuki:)