Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzic sobie w ciazy z wymiotami w pracy??

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny powiedzcie mi jak radzicie sobie w ciazy z wymiotami? Dka mnie to bardzo stresujace a nie chce isc z tego powodu na L4... A nie chce zeby wszysycy wiedzieli ze chodze do kibla rzygac...:-(

Gość gość
nie masz wyjścia szczerze mówiąc.

Gość gość
ja bym poszła na l4...matko, tyle się w życiu jeszcze napracujesz...

Gość gość
ja nie wymiotowałam w ciąży, jednak moja mama tak - mówiła, że jak jej się robiło niedobrze to zjadała trochę grejpfruta i jej pomagało. może spróbuj? :)

Gość wiii
wyluzuj, jesteś w ciąży, jak zażygasz cały kibel nikogo to nie zdziwi ;) ja czasami biegłam z autobusu do biura i od razu prosto do kibla... nikogo to nie dziwiło, raczej wszyscy się śmiali ze mnie ;)

Gość gość
Ja byłam na l4 już od 6 tc, bo ciąża zagrożona i bardzo wymiotowałam. Gdyby ciąża nie była leżąca i tak bym wymiotowała i tak bym poszła na l4.

Gość gość
Tylko ze ja nie chce na razie informowac nikogo o ciazy... Chce powiedziec w pracy jak minie 12 tyg.

Gość gość
no to współczucia - miałam to samo, bo mi się umowa kończyła... i powiem szczerze - to była mordęga... ponoć imbir pomaga...jakieś słone przekąski...

Gość gość
mi nic nie pomagalo, szlam z butelka wody do kibelka aby latwiej sie wymiotowalo, i jak zwymiotowalam bylo mi lepiej, na chwile.

Gość gość
mnie szef sam wywalił na l4 bo wciąż rzygałam i zdarzało się że nie zdążyłam do kibelka :( wciąż było mi niedobrze, więcej siedziałam w kiblu jak przy biurku, w drugiej ciąży to samo ale już poszłam na l4 od razu w 6tc za to rzygałam pod przedszkolem dziecka, na przystanku, pod sklepem itd.. wstyd ale co zrobić :(

Gość gość
Autorko a czemu nie chcesz mówić w pracy? Masz umowę na czas określony czy o co chodzi? Zawsze możesz poprosić o L4 bez kodu B.

Gość gość
Idź dziewczyno na zwolnienie. Po co się męczyć? I tak pewnie nie jesteś teraz tak wydajnym pracownikiem, jak przed ciążą. W końcu ktoś się domyśli, co się z tobą dzieję, albo już ploty chodzą, bo ludzie nie są ślepi. Lepiej żeby szef dowiedział się tego od ciebie, a nie od twoich współpracowników. Ja nie rzygałam, tylko miałam mdłości, Trochę pomagały mi tabletki Mamarin, ale trudno je dostać (imbir z wit. B). Ale i tak poszłam na zwolnienie, bo wszystkie zapachy powodowały, że byłam ledwo żywa. Zdrówka!!!

Gość gość
Mi pomagala coca cola. Jedyna rzecz ktora hamowala torsje. Choc w pracy wszyscy sie dziwili ze nagle cole pije (wczesniej sie raczej nie zdarzalo).

Gość gość
Tak, mam umowę na czas określony i jak pójdę na L4 to kolejnej pewnie nie dostanę... A jeśli nie pójdę to dostanę, jestem tego pewna. Poza tym nie zamierzam "chorować na ciążę", jeśli tylko będę mogła to chcę pracować jak najdłużej i liczę że te wymioty po tym 3 m-cu mi przejdą...

Gość gość
Mnie tez pomagala cola. I jadlam jeszcze migdaly Ten zestaw mialam zawsze w torebce do pracy. W domu na wymioty pomagalo mi tluste jedzenie np. frytki. Moze sprobuj, ja jakos przetrwalam pierwszy trymestr i nikt nie wiedzial ze jestem w ciazy, ale fakt latwo nie bylo:)

Gość gość
I Rennie pomaga, ale tylko to owocowe można brać w ciąży. I jedź lekkostrawne potrawy. Nic smażonego, tłustego. I najlepiej cały czas coś przegryzać. Ja nawet w nocy wstawałam kilka razy, żeby coś zjeść. Cola - tylko odgazowana.

Gość Jedynaczka4
Miałam podobnie.Bywało że wysiadałam z samochodu bo mnie mdliło i zbierało się na wymioty.Męczyłam si okropnie.Mi pomgałał imbir, nic tłustego.Najgorsze było gdy poczułam zapach czegoś smażonego,natychmiast biegałam do rygi. 4 miesiące tak mnie męczyło.Bardzo Ci współczuję.