Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość partycjatr

2 tyg po porodzie sex analny?

Polecane posty

Gość partycjatr

nie wiem... czy moge uprawiac sex analny 2 tyg. po urodzeniu dziecka?

Gość gość
Seks analny możesz uprawiać zarówno w trakcie ciąży jak i tuż po porodzie. Jedynie seksu waginalnego nie można uprawiać w trakcie ciąży i przez pierwsze 2-3 miesiące po porodzie.

Gość gość
Jedynie seksu waginalnego nie można uprawiać w trakcie ciąży x nie? a skad ty masz takie wiadomosci? bo ja nie moglam uprawiac seksu waginalnego do 9 tyg, bo mialam rozwarstwiajaca sie kosmowke. a potem moglam, chcialam i robilam to. ostatni raz na 2 dni przed porodem. a potem 7 tygodni po porodzie po kontrolnej wizycie u gin, ktory dal mi zielone swiatlo. analnego nie uprawiam, bo nie lubie, ale mysle, ze jak czujesz sie na silach to smialo mozesz.

Gość gość
O ile seks waginalny może doprowadzić do poronienia lub otwarcia się szwów na zszytym kroczu, o tyle seks analny jest całkowicie bezpieczny. Nie ma z tym żadnych problemów.

Gość gość
Dużo kobiet traci ciążę z powodu seksu waginalnego w trakcie ciąży (skutek drażnienia szyjki macicy). Natomiast przy seksie analnym poronień właściwie nie ma.

Gość guernicaguernica
Straszne głupoty opowiada ten gość.Jeśli wszystko jest dobrze, to można uprawiać seks przez całą ciążę. Do współżycia można wrócić zwykle 6 tygodni po porodzie. Na Twoim miejscu poczekałabym również z seksem analnym, gdyż w czasie połogu jesteś szczególnie wrażliwa na infekcje. Szczególnie wstrzymaj się, jeśli miałaś nacięte lub pęknięte krocze. Poczekaj też, jeśli masz poporodowe hemoroidy oraz oczywiście do czasu, gdy ustąpią odchody z macicy. Oczywiście ostateczna decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam