Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RybkazWody

Polećcie mi jakąś dietę albo ćwiczenia

Polecane posty

Gość RybkazWody

Mam 15kg nadwagi i mój główny problem to tłuszcz na udach, obwisły zadek, rozstępy po gwałtownym (niestety) przytyciu i cellulit. Ogólnie sprawy tłuszczowe;) Przez ostatni rok obżerałam się paskudnie, w ogóle nie wiem jak mój organizm to wytrzymał, ale ostatnio wzięłam się za siebie i od czerwca schudłam 5kg. Niestety była to desperacka głodówka, na której w sumie schudłam 15kg, a przytyłam 10. Masakra. Macie jakieś sprawdzone diety albo ćwiczenia, które poprawiłyby mój wygląd? Pomysł głodówek już rzuciłam, chciałabym te 15kg zrzucić do przyszłych wakacji w jakimś rozsądnym tempie. Mam 20 lat i w przyszłe wakacje chciałabym się dobrze czuć w bikini ;)

Gość nowicjuszka6
Witaj, Sama osobiście też mam 20 lat i jakiś czas temu również postanowiłam się wziąć za siebie, żeby dobrze wyglądać. Trudno mi zacząć, bo niestety uwielbiam słodycze, które z czasem skutecznie zamieniłam na owoce i koktajle owocowe (choć od czasu do czasu pozwalam sobie na coś słodkiego). W momencie kiedy dołączyłam do tego ćwiczenia Ewy Chodakowskiej uwierzyłam, że naprawdę mogę schudnąć. Wiem jak wiele kontrowersji wzbudza jej osoba, natomiast poz względem motywacji jest dla mnie mistrzynią. Sama osobiście najczęściej ćwiczę Skalepel, ponieważ jest dosyć prosty na początek. Obecnie schudłam 10kg, i nawet jak przerywam momentami ćwiczenia i diete to waga nie powraca. Pozbywam się też widocznie celulitu i co najważniejsze jestem sama z siebie dumna. Także polecam małą zmianę diety na zdrowe rzeczy, bez słodyczy i przede wszystkim ćwiczenia np Chodakowskiej. Jeśli wykonuje sie je z przyłożeniem to pierwsze efekty widac nawet po 3 tyg. To moja metoda na lepszą ja. :) Pozdrawiam

Gość nowicjuszka6
Jeśli zainteresuje Cię temat ćwiczeń z Ewą to zajrzyj na jej fanpage na facebooku, napewno się przekonasz - ja właśnie kiedy trafiłam na jej fanpage to się przekonałam. Pozdrawiam

Gość gość
Dzięki! Brzmi fajnie, wypróbuję te ćwiczenia ;)

Gość gość
diety i ćwiczenia może ci ustalić trener personalny. Ja natomiast mogę polecić ci sprawdzony sposób do walki z cellulitem i rozstępami. Sama kiedyś przez to przechodziłam kiedy zrzucałam kilogramy. Pojechałam do gabinetu dermatologicznego w Chorzowie http://www.doktorafrykanska.pl/. Tam leczyłam cellulit i rozstępy falami radiowymi i ta terapia poskutkowała. Nie ma co wydawać niepotrzebnie pieniędzy na drogie kremy które i tak nie pomagają. Trzeba działać w inny sposób z cellulitem i rozstępami.