Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wczesna ciaza lekarze nic nie mowia

Polecane posty

Gość gość

Witam Ostatni okres miałam 30 lipca ,kolejny miał być 31 sierpnia ale nie nadszedł chociaż tu nie mmogłam być w ciąży bo mój wrocil po 3 miesiącach 28 sierpnia , od 3tygodni bolały mnie piersi myślałam ze przed okresem i ze skumulowal sie ból bo nie miałam miesiaczki,2tyg temu zrobiłam test był negatywny , w sobotę dostałam ostre bóle podbrzusza i lewych jajników w pracy prawie sie kladlam tak bolało , cala niedzielę przespalam z bólu ,delikatne plamienie miałam na wieczór ,w poniedzialek pisząc z koleżanka powiedziała żebym test zrobiła i glupia zrobiłam ok godziny 15 patrzę dwie kreski pokazały sie , wieczorem na pogotowie pojechałam ze względu na pozytywny wynik i ten ból ,na usg nic nie pokazywalo myśleli ze pozamaciczna ciążą ,zrobili bete hgc ,wczoraj rano lekarz przyszedł i mówił JAKAS CIAZA JEST ALE TRZEBA ZNALEŚĆ LOKALIZACJE , dzisiaj znowu robili bete wynik między 12 a 14 tak sie boję sad w morfologi wyszlo ze mam stan zapalny też nie wiedzą gdzie ,mam dozylny antybiotyk ból przechodzi ale tylko troche ,od wczoraj leci krew jak w czasie okresu. Czy beta może oszukać i robić taka glupia nadzieję? Może jestem w tej ciąży ale jest nie widoczna chociaż wczoraj na usg już lekarz mówił ze widać kropkę ale on chyba sam nie wie co to jest . Chyba w wariatkowie wyląduje

Gość gość
Niestety chyba pozamaciczna :(

Gość gość
To samo lekarz mowil jak tu w poniedziałek trafilam, mialam usg przed chwila i tu z lewej strony gdzie czuje bol na monitorku widac kropke, te lekarze nic nie mowia to jest denerwujace, dzisiaj rano temp 35,7 chlodno mi bylo a w poniedziałek i wczoraj temp byla 37,2 - 37,8

Gość gość
A ile wyszła beta?

Gość gość
jak masz prawidlowa cisze to nie zwijasz sie z bolu i nie masz stanu zapalnego

Gość gość
Jak z bety wychodzi 14 tydzien to moja droga na usg w macicy byloby widac jak na dloni. Musi byc pozamaciczna, przykro mi :(

Gość gość
ja zrozumiałam, że wynik będzie ok 12-14 godziny dziś.

Gość gość
Wczoraj tak mowili ze wynik tak dostane a byl juz niedawno, nie moze byc 14tc bo mowie nie bylo mojego chlopa w domu, siedzi miesiac dopiero i tak prawie codziennie sie kochalismy, i test 2tyg temu byl negatywny teraz pozytywny , uslyszalam ze cos spada z wyniku 1300 ale niewiem czy to beta czy morfologia, mowie lekarze nic nie mowia tylko snuja i knuja, jak tu trafilam to na usg czysto bylo a wczoraj lekarz mowil ze tam gdzie boli bo pytal to widac kropke, glupia sie zrobilam juz

Gość gość
Moze tez za młoda ciąża i nic nie widać ja byłam u 4 gin dwóch zobaczyło ciąże i dwóch nie a robili usg dopochwoewe i nic tam nie było okazało sie nie dawno ze crl jak na mój 8 tydz jest małe i tez nie wiadomo jak oni obliczyli. Ciąże i wogole porażka nie przejmuj sie będzie dobrze tez miałam wariacje przez 3tyg :) ale już ok jutro idę na badanie usg zobaczyć szkraba mojego cZy podrósł

Gość gość
A najlepsze było to ze tez wychodziło ze jestem w ciazy jak nie miałam stosunku wtedy hehe maskara spróbuj iść prywatnie na usg wiem ze nie każdego stać ale dobry sprzęt maja zazwyczaj a powiedz mi robili ci usg dopochwoewe ? Czy zwykle

Gość gość
Mysle ze tez moze byc wczesna ciaza bo pattzalam w kalendarzyk o ile automat sie nie myli to te dni byly od 9 września, nawet mam taka nadzieje, na usg to dopochwowe tylko, pisza kobiety ze sa w ciazy maja stan zapalny, ja nie mam pojecia skad sie moglo wziac :/

Gość gość
Ale skąd sie wziął stan zapalny czy ciąża ?;) stan zapalny sie mógł sam siebie zrobić stres moze moze usiadłas gdzieś i przeziebilas ja tak często miałam

Gość gość
Zapalenie pecherza moczowego w czasie ciazy jest potwornie bolesne..moze to to

Gość gość
Sluchajcie ja mialam juz chory pecherz w tamtym roku wiem co to znaczy nie moglam siku robic a tu normalnie robie, wtedy dziala nospa na bol a w sobote nic nospa apap ibuprom, od 3tyg mam prace 12h praktycznie siedze, nic mnie nie piecze, jak bylo z pecherzem to w nerki tez poszlo i bolaly z tylu plecy a teraz tylko lewa strona, ciaza moze sie dopoero zagniezdza ja nie wiem juz sama :/ Skoro lekarz nie chce mowic mi to powie facetowi podpisal ze bedzie mial wglad do wynikow, mowil ze zapyya po pracy bo moze jestem w takim stanie ze lekarze nie chca stresowac bo maja podejrzenia tylko

Gość gość
Ciaze na usg widac przy becie powyzej 1500. Chociaz nalezy brac tutaj pod uwage jakosc tego sprzetu. Ale tak sie powszczechnie przyjelo - slowa mojego lek prowadzacego ciaze.

Gość psiakkjk
Droga autorko, Ja mysle, ze nie ma co gdybac. A nalezalo by spokojnie czekac na rozwoj sytuacji. Wkrotce wyniki badania krwi beta HCG , ktory jest w tym przypadku wynikiem kluczowym. Pamietaj ! Najwazniejszy jest jego przyrost . Kazdy stan zapalny da sie wyleczyc ! W TEJ CHWILI STRES ORAZ NERWY SA NIEWSKAZANE:) Najwazniejszy spokoj dla Ciebie jak i dla maluszka. Jesli zas okaze sie ze ciaza jest zle umiejscowiona to najprawdopodobnie bedziesz musiala przejsc zabieg . Mysle ze zdajesz sobie z tego sprawe. Ciaza pozamaciczna stwarza zagrozenie zycia dla matki. Co by sie nie okazalo musisz byc cierpliwia i spokojna. Zycze jak najlepiej.

Gość gość
Tylko nie wiem jaka jednostka jest tych 1300 i czy mowil o becie czy morfologi :/ Psiakkjk zostalam o tym poinformowana juz jak tu przyjechalam, póki co szukaja lokalizacji, o tym lekarz mowil naeet wczoraj ze zabieg bedzie jesli to pozamaciczna bo zagraza zyciu, po antybiotykach mi przechodzi bol i zauwazylam jak sie denerwuje mysle o tym to bolu nie czuje a jak juz sie uspokajam to ból dokucza

Gość gość
I jaki wynik drugiej bety?

Gość gość
morfologia 1300 ? aLe czego co to za wartosc ? ale pasuj***ardziej do bety bo jesli beta wyszla 1300 to jest to norma dla 4-5 tygodnia ciazy teraz najwazniejsze zeby byl przyrost bety (znak ze sie rozwija ciaza) jak spadnie to raczej mozna liczyc sie z poronieniem

Gość gość
Ja tez mysle nad jednostka przy 1300 , salowa byla pytala czy wiadomo cos mowilam to co wam pisze gadala ze lekarze nie chca robic nadzieji czy sami nie wiedza co jest i jak beda w piatek znowu robic bete to jiz beda wiedziec ale jak ciaza stwierdzona to jest wczesna do wykrycia trzeba czekac

Gość gość
CPR mi robili coz to jakas wątroba trzustka? Poronilam samoistnie, dalej nie wie czy ciaza pozamaciczna czy nie ale to chyba nie ciaza tyljo zarodek czy cos, nie pocieszajcie mnie nic sie nie stalo naprawdę, pomysle o witaminach aby sie udalo utrzymac