Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 letnie dziecko a spadanie z łóżka

Polecane posty

Gość gość

syn ma 7 lat i do tej pory spada złóżka, łapie różne pozycje gdzie znajduje się na podłodze. mam młodszego syna który ma 4 lata i nie ma tego problemu mieli kanapy ale na zimę tymczasowo mają wspólną duża kanapę z obu stron podpieraną , obręcz ochronną młodszy jak śpi tak śpi zaś straszy tak się wykręca że czasem słyszę jak spada i uderza o szafę nie wiem co zrobić bo chcieliśmy łózko piętrowe ale w tym wypadku odpada . czy wasze 7 letnie dzieci też tak mają. tu już nie chodzi nawet o łóżko ale o bezpieczeństwo bo czasem mam stracha niemiłosiernego

Gość gość
w maju na ten cel kupiłam im 2 kanapy niskie ale starszy zawsze spał obok czasem daleko obok na jesień zimę nie może tak spać na podłodze wiec z pomysł aby łóżko ale ten strach jak spanie znowu.

Gość gość
kup łóżko piętrowe ala antresola, w ikei widziałam młodszy na górze a starszemu połóż materac i tyle...

Gość gość
też tak myślałam ż młodszy ale młody ma małe problemy z pęcherzem i wstaje 2-3 razy w nocy na siku u góry ale nadal mnie martwi ż starszy syn tak się wieci i zmienia pozycję że może sobie krzywdę zrobić.

Gość gość
qurcze literki mi wcięło

Gość gość
Słownik też ci wcięło i zeszyt od języka polskiego w podstawówce... "łapie różne pozycje gdzie znajduje się na podłodze" (tu już muszę całość zacytować) "w maju na ten cel kupiłam im 2 kanapy niskie ale starszy zawsze spał obok czasem daleko obok na jesień zimę nie może tak spać na podłodze wiec z pomysł aby łóżko ale ten strach jak spanie znowu" W jakim to jest języku?? Po pierwsze- zamiast "tapczaników" kup dziecku łóżko z barierką po prostu, i koniec problemu ze spadaniem. Po drugie, skoro uważasz że mają spać razem z jakiegoś wydumanego powodu (dla mnie spanie z siostrą w dzieciństwie to była mordęga), to przysuń to łóżko do ściany i z tej strony kładź starszego- on nie spadnie, młodszemu wygodnie będzie wstać.

Gość gość
No wlasnie,dlaczego razem spia ? Troche to dziwne....jedna izbe macie,czy jak ? A i zamiast pietrowego jest taki tapczan,co to wysuwqsz jeden spod drugiego na noc,jeden jest troszke wyzej (ok 15 -20 cm) od drugiego,co tez powoduje oddzielenie chlopakow,a na dzien zajmuje tyle miejsca,co pojedynczy tapczan