Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martoska 26

zlota bransoletka

Polecane posty

Gość Martoska 26

hejka dziewczyny mam do Was pytanie, byc moze ktoras z Was zna sie na bizuterii lub pracuje w skepie jubilerskim. Niedawno znalazlam zlota bransoletke i nie potrafie odczytac znakow na na niej a pisze cos takiego 105 DIA 8ct i jakies dziwne 4 pieczatki a na zapince jest proba 375. Czy ktos wie o co chodzi? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Gość myszko___Ty___moja
8 ct to jest próba 375

Gość gość
Na dzień dzisiejszy cena w skupie złota próby 375 wynosi 46,20 zł za gram

Gość gość
Wg mnie jest to złoto niskiej próby 375 z diamentami o łącznej masie 8ct. Są tam diamenty?

Gość Martoska 26
tak sa tam mikroskopijne kamyczki z 12 sztuk. Domyslam sie ze samo zloto ma niska probe tylko zastanawiam sie wlasnie co znaczy 105 DIA no i szkoda ze nie mam lupy, moze odczytalabym te 4 pieczatki ... Tak czy inaczej dziekuje za odpowiedz :)

Gość gość
DIA to są diamenty jak już zgadłam o łącznej wadze 8ct. Nie wiem co to jest 105. Można to jakoś inaczej odczytać? Może to barwa diamentów. Tak czy inaczej kamienie te nie są bardzo wartościowe, podobnie jak próba złota, ale mimo tego trochę jest warta Twoja ozdoba, na pewno dużo więcej niż srebro :)

Gość Martoska 26
a moze ten numer 105 ma cos wspolnego z bialym zlotem? Bransoletka jesc cala zlota ze srebnymi kuleczkami i w te kuleczki powtykane sa diamenciki.

Gość Martoska 26
tak sie wpatruje i to chyba jest 0.05 DIA i to moglby byc rozmiar tych diamencikow . Albo sie myle...

Gość gość
Białe złoto ma takie same próby jak żółte. Nie jest to też próba srebra. Czy platyna ma próby nie wiem. Może być też oznaczenie jubilera

Gość gość
Moze byc rozmiar :) Gratuluje znaleziska tak w ogóle.

Gość Martoska 26
dziekuje wszystkim za pomoc :)

Gość Sabina Krostek

A postanowiłam sobie zaszaleć http://dorozka-napoleona.pl/ zamówiłam nawet mąż nie krzyczał. a zaletą  jest bardzo duży wybór.