Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak rozpoznać, czy jest się osobą aseksualną czy po prostu ma się niskie libido?

Polecane posty

Gość gość
Tylko czasem muszę zniknąć. O tym c***isałem już kiedyś.

Gość gość
Zniknąć z forum, ale tulę cię każdego wieczora jeśli tylko chcesz. Czy tu jestem czy nie.

Gość gość
Z doskoku, ale najlepszy.

Gość gość
To chyba oczywiste :) hej

Gość gość
Mi się wydaje, że broken nie ma acji z tym podnieceniem. Asy się nie podniecają, bo nie czują pożądania ani pociągu. Może ty nie jesteś asem?

Gość gość
Wszystko zależy od faceta. Broken jest taka jaka jest. A zobaczcie jak pięknie prowadził ją za rączkę i wiedział kiedy zniknąć. W ogóle się nie stawiała, dziwne. Teraz jej zazdroszczę, chciałabym mieć takiego w rzeczywistości, tylko żeby nie odchodził.

Gość gość
Przeczytajcie to ze zrozumieniem, tu naprawdę była magia.

każdy się podnieca. myślisz, że masturbująca się osoba czuje pożądanie do marchewki? gwałcone kobiety też się podniecają, inaczej rozerwał by je s******l na strzępy. czują pożądanie? małe dzieci się podniecają, czują się pożadanie?

chyba że seksualne osoby nie są w stanie poczuć CZYSTEGO podniecenia, tylko coś sobie muszą wmówić (np. to pożądanie, czymkolwiek to jest). więc sprecyzuję: u mnie to jest ucisk i rozluźnienie w pochwie, mrowienie, zwilgotnienie. i już. może trochę miłe, ok, potrafię sobie wyobrazić, że to może się komuś podobać, ale co z tego?

Gość gość
Po co tacy faceci to robią ? Jak jakiś anioł stróż, chciałabym mieć takiego. Żebym tak czuła.

Gość gość
Bo taka prosta funkcja organizmu jak podniecenie i szalona chęć zakończenia orgazmem to przedsmak i taki trening przed cudownym uniesieniem w miłości.

Bo taka prosta funkcja organizmu jak podniecenie i szalona chęć zakończenia orgazmem to przedsmak i taki trening przed cudownym uniesieniem w miłości. x tak, ale końcówki zdania nie rozumiem. tzn. rozumiałam zdanie zanim dojechałam do końca, seksualni tak czują, że podniecenie to seks a seks to miłość, tak? to jest dziwne, no, szczególnie ofiara gwałtu ma fajny seks, a d***** fajną miłość:O

Po co tacy faceci to robią ? Jak jakiś anioł stróż, chciałabym mieć takiego. Żebym tak czuła. x tak, bardzo kochany, też chcę mieć takiego w real life, ale to był zły mężczyzna, zły:-p dlatego sobie poszedł. wyprzytulał i nie wróci. chyba że na Wigilię :-P

Gość gość
Na moje to osoby z niskim libido potrzebują seksu, ale rzadko a osoby aseksualne w ogóle go nie potrzebują i nic ich nie podnieca.

aha, czyli teraz widzę, że dla seksualnych zawsze z podnieceniem się coś wiąże. ..... na forum jest pełno asów, które się masturbują, to nic nie zmienia. aseksualizm to jest brak pociągu seksualnego, a co ma podniecenie do pociągu? to tak jak oddawanie moczu, tylko że mocz musisz oddać.

Gość gość
Chodziło mi o podniecenie seksualne. Myślę, że aseksualni go nie odczuwają.

Question book-4.svg Ten artykuł zawiera jedynie listę źródeł lub linki zewnętrzne, więc jego weryfikowalność jest niejasna. Aby uczynić ten artykuł weryfikowalnym, należy dodać więcej przypisów. Po wyeliminowaniu niedoskonałości prosimy usunąć szablon {{Dopracować}} z kodu tego artykułu. Podniecenie – stan emocjonalny, połączony z fizjologiczną reakcją wzrostu ciśnienia krwi na skutek produkcji adrenaliny w organizmie. Podniecenie seksualne w znaczeniu ogólnym jest to funkcja pobudliwości seksualnej (gotowości do reakcji seksualnej) i sytuacji zewnętrznej. Ilość, jakość i intensywność podniet seksualnych, związanych z określoną sytuacją zewnętrzną są warunkowane procesami uczenia się. Podniecenie może zależeć od kontekstu interpersonalnego, jeśli jest ukierunkowane na konkretnego partnera i jest wówczas synonimiczne z pożądaniem seksualnym. W kontekście intrapersonalnym psychika odgrywa rolę sytuacji zewnętrznej, a stymulator stanowią wspomnienia i fantazje. Rozbudowa tego typu reaktywności seksualnej jest jednym z patomechanizmów parafilii. Bodźce wyzwalające podniecenie mogą być natury wewnętrznej (powstające w wyniku nagromadzenia napięć seksualnych) lub zewnętrznej. Im większa jest siła libido, tym silniejsze emocje wytwarza jego redukcja. x ha, czyli z tego wynika, że podniecenie nie musi być związane z pożądaniem.

Gość gość
Kiedy pobudzasz łechtaczkę, pochwę, i resztę ciała masz do wyboru conajmniej 12 rodzajów orgazmu. Co wybierasz ? Musisz mieć jeszcze mózg. I bardzo mądrego faceta.

Kiedy pobudzasz łechtaczkę, pochwę, i resztę ciała masz do wyboru conajmniej 12 rodzajów orgazmu. Co wybierasz ? Musisz mieć jeszcze mózg. I bardzo mądrego faceta. x ok, ale po co ten facet? po co ktokolwiek:D

Gość gość
broken, g****o, a nie podniecenie odczuwasz jak się odczuwa podniecenie to zawsze ma się ochotę jakoś je zrealizować, dać jemu upust nawet niekoniecznie o seks chodzi a skoro ty tego nie realizujesz to widocznie odczuwasz jedynie jakąś tam fizyczną reakcję organizmu, ale nie odczuwasz tego jako podniecenie

Gość gość
Czyli magia podnieca najbardziej. Bo to jak narkotyk, klepie najmocniej i tylko brak towaru na mieście. A jeden S******l to ma.

Gość gość
Broken, czyli teraz miesiące czekania ?

:D ale ja odczuwam to co na wiki, na internetach jest opisane, bez gotowości do kopulacji, w sensie, jeśli facet nie chce mnie poharatać, to jak musi, to niech lepiej wchodzi właśnie wtedy, ale ja tego nie potrzebuję:D

Gość gość
Odczuwanie podniecenia samo w sobie wzmaga gotowość do ruchów frykcyjnych. Nawet małe dzieci tak mają.