Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćWarszawacel

Warszawiacy pomocy

Polecane posty

Gość gośćWarszawacel

Hej. Jestem z Trójmiasta i 2 listopada chce przyjechać do Warszawy w celu zobaczenia koncertu One Republic w TORWARZE. Mam pytanie czy jak wysiądę z polskiego busa na dworcu autobusowym w Warszawie to czy Torwar będzie blisko? Jak tam dojechać z dworca lub czy pieszo można iść?

Gość gość
na którym dworcu będziesz wysiadać ?

Gość gość
no właśnie, na którym dworcu ? ale myślę ,że z kazdego musisz dojechać, no chyba, że lubisz długie spacery

Gość gość
Jak jade na koncert do innego miasta to sprawdzam w Google mapa na jakiej ulicy jest dworzec czy mój hotel i sprzawdzam gdzie jest miejsce koncertu. Następnie sprawdzam jakie jada ta autobusy na przykład na stronie jakdojade.pl jezeli nie ma autobusów to spradzam czy są taksówki. Ale mówi sie ze kto pyta nie błądzi:) w Warszawie jest dużo dworców wiec musisz wiedzieć w jakim miejscu jest Twój. Jest mnóstwo autobusów które dojeżdżają na Torwar wiec musisz zdradzić szczegóły.

Gość gość
Ogólnie wiecie może gdzie zatrzymuje się polski bus? Ja wiem tylko, że na dworcu, a stamtąd to zapewne będę musiał czymś podjechać pod torwar. Ile kosztuje taki bilet całodobowy na autobusy w Warszawie? Również mam pytanie czy wiecie gdzie mogę najtaniej kupić bilet do Warszawy. Polski bus, pkp?

Gość gość
sprawdź sobie wszystko na portalu jakdojade.pl

Gość gość
ztm.waw.pl tam są informacje o komunikacji miejskiej. Mysle ze bilety wszędzie kosztują tyle samo. Wiadomo ze jak pojedziesz rządowym pociągiem będzie taniej niż intercity. Mysle ze na bilecie tego busa jest napisane gdzie jest finisz trasy. Serio mi sie wydaje ze takie polskie busy maja swoja stronę i tam jest napisane gdzie w Wawie sie zatrzymuje bez urazy ale sam sobie sprawdzaj bo to Ty chces wiedzieć nie my:)

Gość gość
Nie rządowym tyklko badziewnym ach ten słownik:)

Gość gość
Trochę Ci pomogę, bo jestem z Gdańska, mieszkam w Warszawie i kursuję polskim busem. Bilet na niego to najlepiej przez internet. W Warszawie staje na stacji Metro Młociny. To jest skraj Warszawy, wjeżdżając do strony Gdańska. Jak wysiądziesz, to zobaczysz oznaczone metro. Najlepiej, żebyś zszedł właśnie do metra i wsiadł w kierunku KABAT. Z tym problemu nie będzie, bo te Młociny to początkowa stacja metra i jedzie stamtąd tylko na Kabaty. Z metra wysiądź na stacji POLITECHNIKA. Z Politechniki jadą już autobusy do torwaru. Musisz tylko już na miejscu dopytać ludzi, na który pójść przystanek, żeby jechać w dobrą stronę. I jedziesz do przystanku TORWAR. Kapujesz?

Gość gość
Ty lepiej nie jedz, bo się zgubisz w czeluściach Wawki i do 3 CITY nie trafisz :P

Gość arabella31
A może ktoś planuje nocleg w Warszawie? Ja zastanawiam się nad taką opcją, tylko szczerze mówiąc, nie wiem za bardzo, gdzie mogę spać. Wygooglałam sobie na przykład taki hotel: http://www.hotelatos.pl/ . Pokoj***ardzo fajne, ceny też ok, tylko trochę się boję jechać tak w ciemno. Może ktoś z mieszkańców Warszawy powie mi coś więcej na jego temat? Z góry dzięki :)

Gość gość
polski bus jeszcze zatrzymuje sie na metro wilanowska nigdy nie wsiadaj do taksowek ktore tam stoja na slupie bo cie oszukaja lepiej sobie zamowic globa grosika np nigdy tez nie opowiadaj skad przyjechalas tylko podaj adres i wsio bo duzo jest nieuczciwych ludzi dookola.

Gość gość
Polski bus jadacy z Gdanska zatrzyma sie na Mlocinach, tak, jak ktos napisal, wsiadz w metro w kierunku Kabat i wysiadz na stacji Politechnika. Stamtad wyjdz w kierunku Trasy Łazienkowskiej (będą strzałki) i schodami w góre, następnie przejdź przez przejście dla pieszych w kierunku takiej kolumny z cwelem na konie z szabla (Rondo Jazdy Polskiej, hehe), tam bedzie przystanek i z niego mozesz pojechac aurobusem na Torwar, nie pamietam dokladnie numerów, ale na pewno kilka autobusow jedzie w tamta strone, sprawdzisz sobie na rozkladzie na przystanku. Powodzenia i baw sie dobrze na koncercie.

Gość gość
bilet całodobowy na Warszawę I strefa kosztuje chyba teraz 15 zł