Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pranie

Polecane posty

Gość gość

czy Wy przed praniem w pralce zamaczacie ubrania? moja mama tylko tak robi przez to jest non stop jakiś bałagan, kompletnie nie rozumiem tego po co zamaczać w miskach skarpetki (i oczywiście wszystkie inne ciuchy) a potem dopiero je wkładać do pralki. Dziś wzięłam się za sprzątanie domu i mówie że jutro piorę wszystkie skarpetki bo znów jest tylko syf przez to a jak sprzątam to chce mieć porządek, na co ona że jak bez zamoczenia i foch. no co za ludzie...

Gość gość
nigdy nie zamaczam

Gość gość
i jak przepowiedziec takiej kobiecie? ;/

Gość gość
a co we frani pierzecie?

Gość gość
automat whirpool...

Gość gość
ale moja mama sądzi "ze przecież to się nie dopierze"

Gość gość
ja mam automat whirpoola i bez namaczania i dodania odplamiacza nic pralka nie upierze , tylko wyciapie i odwiruje , masakra jakaś jakby proszek wypluwała bokiem i prała w samej wodzie

Gość androtka
Prawda jest taka ze jesli Twoja mama jest starszej daty to są to nawyki z dawnych lat. Ale to też zależy w czym pierzecze. Bo nie tylko pralka ma znaczenie ale i środki czystosci. Moja mama ostatnio kupiła sobie pralke elextroluxa, jakis nowszy model i wszystkie dziwne pomysły ktore pomagały dopierac rzeczy poszły w niepamiec :)

Gość gość
z kolei ja o elektroluxie słyszałam ,że te pralki nawet z najlepszymi środkami do prania nic nie dopierają :( woda tez ma pewnie duże znaczenie u nas jest koszmarnie twarda i nawet jak się sypie tyle ile trzeba w zaleceniach do twardej wody to i tak porażka z praniem

Gość gość
Ja namaczam, bo mam dużo białych skarpetek, albo piorę od razu, wtedy włączam pranie wstępne.