Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośććśćśśćść

czy to mogła być ciąża?

Polecane posty

Gość gośććśćśśćść

Witam. Mam 18 lat, niedawno (12 września) pierwszy raz chcieliśmy się kochać z chłopakiem, jednak stwierdziłam że najpierw wole udać się do ginekologa(bo rok temu miewałam bardzo nieregularne okresy i nie chcieliśmy robić sobie bezsensownego stresu) więc skończyło się tylko na pieszczotach. Jego sperma wylądowała na moim brzuchu(ale bieliznę już miałam na sobie) potem jeszcze on minie pieścił i dotykał tam i ja go też. Ale w sumie to do niczego nie doszło, życie toczyło się dalej, aż pewnego dnia (dokładnie 23 września) zaczęły baaardzo boleć mnie sutki, zrobiły się twarde i delikatne. Czytałam na ten temat w internecie ale odpowiedzi było mało, a jedyne opisy które pasowały do mojego bólu to było napięcie przedmiesiączkowe lub bardzo wczesna ciąża. Ciąże wykluczyłam bo wydała mi się bardzo mało prawdopodobna wiec przestałam się martwić i żyłam dalej myśląc, że po prostu zbliża mi się okres bo rzeczywiści miał przyjść za 2 tygodnie. Jenak ból sutków nie ustąpił, co więcej zaczęły boleć mnie całe piersi. Wtedy zaczęłam na prawe się bać ze to może być ta ciąża ( internet oczywiście mnie jeszcze bardziej zestresował), jeszcze było ok aż nagle w niedziele (28 września) zaczoł mnie bardzo boleć brzuch, tak jakby mi się zbliżał okres, byłam wzdęta i miałam zgagę i nudności. W tym momencie zaczęłam panikować. Dodam jeszcze że piersi mi się znacznie zmieniły, sutki były twarde i ogólnie całe piersi były twardsze niż wcześniej, postanowiłam nie zaglądać do internetu tylko zapytać o zdanie moją starsza, bardziej doświadczoną koleżankę. Ona się przejęła jak ja, powiedziała że ciąża jest minimalnie możliwa bo może gdzieś na rękach plemniki się przedostały ale bym nie dramatyzowała.Mówiła też że może mój organizm tak zareagował na pierwsze takie zbliżenie. (czy tak mogło być? I czemu po tak długim czasie?) Postanowiłam zrobić test ciążowy by się upewnić. Kupiłam dwa dla pewności.Pierwszy zrobiłam po południu był negatywny, kamień spadł mi z serca ale na opakowaniu napisano że lepiej wykonywać rano wiec zrobiłam rano drugi test i też był negatywny ( zrobiłam go o 6 rano i poszłam jeszcze spać gdy wstałam o 8 na teście pojawiła się gruba rozmyta 2 kreska, oczywiście spanikowałam, ale testy podobno tak mają że po dłuższej chwili się zmienia wynik) w drodze do szkoły kupiłam trzeci test, zrobiłam go jeszcze na czczo, wyszedł negatywny i znów kamień z serca. Ale moje dziwne objawy dalej nie ustąpiły, te bóle podbrzusza i wzdęcia mogłam jeszcze uznać za stres, ale dalej niepokoiły mnie moje piersi. Postanowiłam się zapisać do ginekologa(na wizytę poczekam jeszcze 2 tyg niestety).Dalej bardzo się przejmowałam, aż wczoraj (2 październik) ból brzucha się nasilił (bardzo się bałam bo okres powinnam dostać dopiero 8 października, a biorąc pod uwagę ten stres to byłam przygotowana na opóźnienie nawet. Poszłam do łazienki i zobaczyłam ze krwawię( ufff okres , dziwne ze tak wcześnie ale się ucieszyłam) Zwolniłam się z lekcji i poszłam do domu, wieczorem podbrzusze zaczęło mnie bardzo boleć, potem jeszcze doszedł ból pleców i okres który uważałam za zbawienie przerodził się w udrękę, krew leci ze mnie ciurkiem, brzuch mnie dalej boli, zauważyłam też skrzepy krwi, podpaski muszę zmieniać raz na 2 godz. Na dodatek wszystkie objawy mojej pseudo ciąży ustąpił. No i piersi przestały mnie boleć, dalej są twardsze ale sutki są już bardziej zwyczajne. Jednak dalej krwawię i krwawię. Moje pytania: Czy to mogła być ciąża? Czy możliwe że poroniłam?Jeśli tak to jak długo będę jeszcze krwawić? Czy to nie bezpieczne? oo jeszcze dodam że zanim zaczęły boleć mnie piersi, miałam bardzo dziwny śluz, bardzo obfity, trwał około 3 dni Co mam zrobić?

Gość gość
Wygląda na poronienie. Idź na ostry dyżur

Gość gość
ilo dniowe masz zwykle cykle?

Gość gość
i kiedy zaczał ci sie ostatni okres. pierwszy dzien podaj

Gość gośćśćśćśćśćś
różnie mam te cykle, ale 27/29 dni wcześniej miałam 26 sierpnia... na serio myślisz że mogłam być w ciąży? powinnam iść do lekarza?

Gość gość
Ciazy napewno nie było. Schiz po prostu, ciagle o tym myślałaś to organizm tak reagował. Piersi bolą przed okresem, nie zawsze musi być tak samo, tym bardziej ze masz dopiero 18 lat. Wbrew pozorem zajść w ciąże nie jest tak łatwo, plemniki w dużej ilości musza sie znaleźć w pochwę.

Gość gość
miałas okres 26 sierpnia a nastepnego sie spodziewałas 8 paxdziernika? nic juz nie rozumiem. moim zdaniem na 99% nie byłas ciazy, ten 1 % to na jakies naprawde anomalie zostawiam,