Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za wysokie neutrofile w ciąży

Polecane posty

Gość gość

odebralam wynik morfologii: neu 9,551 tys/ul neu % 72,62% wiem ze norma w ciaży to do 8tys/ul czy ktoras z was miala takie wyniki, czy mam powody do niepokoju? wizyta u lekarza dopiero w pn, oszaleje do tego czasu. Wyczytalam ze taki wynik moze swiadczyc o chorobach nowotworowych!!:(

Gość gość
do tego MCH 32,7 pg, czyli tez podwyzszone:(

Gość gość
Podwyższona liczba neutrofilów jest naturalna w trzecim trymestrze ciąży. Wynika z fizjologicznych zmian, jakie zachodzą w organizmie kobiety spodziewajacej się dziecka. Sam wynik poziomu neutrofilów jeszcze nie świadczy o chorobie. Jeśli ginekolog uzna, że poziom neutrofilów jest rzeczywiście za wysoki, może poszukiwać potencjalnych śródeł infekcji, np. dróg oddechowych albo rodnych. Sprawdzi również, czy nie są powiększone węzły chłonne oraz organy wewnętrzne, tj. wątroba i śledziona. Wszystko w normie? To znaczy, że wysoki poziom neutrofilów możesz wpisać w "urodę swojej ciąży"

Gość gość
ale ja jestem w 18tyg ciązy...

Gość gość
halo, nikt nie mial podwyzszonych neutrocytow w ciazy?? pomozcie:(

Gość gość
Kto ci powiedzial,ze norma w ciazy jest do 8 tys?:o przestancie w koncu same sobie stawiac doagnozy. Idz jutro nagrobek moze sobie zamow:o Btw kazde lab.ma swoje wlasne normy dostosowane do aparato na ktorych pracujd,a dla ciezarnych nikt specjalnie ich nie opracowuje. Ciezarne maja podwyzszone wbc i maja zaburzone ilosci krwinek w poszczegolnych populacjach a takze ich stosunek procentowy ale to lekarz a nie dr.google decyduje czy to jest fizjologia czy juz patologia.

Gość gość
Ja tez miałam w ciąży dość wysoki poziom neutrofili i wszystko było ok :)

Gość gość
Podwyzszony poziom neutrofili jak juz ktos tu napisal to stan fizjologiczny w ciazy. Autorko, nie wmawiaj sobie chorob. Ja w 15.tc tez mialam powyzej 8tys i lekarz powiedzial,ze wyniki dobre.