Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niefikuśna

na Zachodzie Kościół Katolicki nie fika a w Polsce fika i to jak

Polecane posty

Gość Niefikuśna

i od tego jego fikania kobietom jest coraz gorzej. W Polsce wprowadzono znowu niewolnictwo kobiet - mamy rodzić co mężczyźni spłodzili czy nam się to podoba czy nie. A kobiety godzą się na to niewolnictwo seksualno-prokreacyjne. Aby je przerwać musimy przestać posyłać nasze dzieci na lekcje religii bo tam uczy się niwewolenia kobiety.

Gość gość
za komuny klechy tak nie fikały ...

Gość gość
nie wiem czego cie tam ucza ale jak potraisz dac mezowi w leb walkiem do ciasta poradzisz sobie takze z wykladowca religii

Gość gość
dobrze gadają !!! Tak właśnie jest, a najgorszy wróg Polek to JPII

Gość gość
fikacze z opus dei są najgorsi

Gość gość
najgorszy jest kler fikający w o***tach dzieci !!!

Gość gość
Kler jak kler,skacze tak wysoko bo mu na to te "99%" kkatolików pozwala ale skoro przeciwko konwencji o przemocy wobec kobiet głosują w Sejmie kobiety to coś tu jest nie halo

Gość gość
Na Zachodzie kościół jest utrzymywany przez podatników i ich dobrowolnych składek rocznych, i każda "posługa" jest w tym zawarta. U nas, przez państwo plus tace, plus "co łaska" przy czymkolwiek. Plus jeszcze wizyty duszpasterskie z obowiązkową kopertą :( O datkach na Rydzyka juz nie wspomnę Żyją jak pączki w maśle, to robią co chcą z resztą społeczeństwa. Potrzebny był ten konkordat jak dziura w moście :( Uważam, ze dużo lepiej było, jak nauka religii odbywała sie w salach katechetycznych w kościele, a nie tak, jak teraz, w szkołach. Dla mnie to normalne nie jest...

Gość gość
Powoli dojrzewałam do tego żeby zrozumieć że Kościół to maszynka do robienia pieniędzy i ogłupiania pospólstwa. Wiele rzeczy które są niezgodne z prawem kler zasłania mitycznym Bogiem którego społeczeństwo żydowskie wymyśliło dla własnych potrzeb a my po tysiącleciach i wielu ewolucjach w tym temacie dalej dajemy sobie robić wodę z mózgu. Ja jestem na NIE.

Gość gość
co to za Kościół co kłamie i kradnie ?!

Gość gość
Bo wychodzą z ałożenia że ich przykazania nie dotyczą i o grzechu zapomnieli:):) A ludkowie lezą,na tacę na mszy dają i po łapach całują c****jów!

Gość gość
Co to za kościół ? To Kościół Katolicki w Polsce !

Gość gość
Taaa... z zaklamanymi pasożytami...

Gość gość
biskupi i proboszczowie fikają w polityce państwa i lokalnej

Gość gość
Wszystkie religie służą do tego żeby garstka ludzi rządziła stadem zapatrzonych w nich baranów. To najlepsze niewolnictwo, najlepsze bo dobrowolne

Gość gość
katolicyzm działa jak mafia i sekta w jednym

Gość gość
polska jest fikuśny krajem, to i kler ma fikuśny

Gość Brath

Na zachodzie w większości są kościoły protestanckie. One opierają się na Piśmie Świętym nie na prywatnych interesach księży, którzy noszą krzyż jedynie po to by się dorobić lub tuszować brudne sprawy, które ich dotyczą. Słuchałem niedawno nabożeństwo, które opublikowała Parafia Ewangelicko Augsburska w Zgierzu. Nagranie było transmitowane w programie 2 Polskiego Radia. W kazaniu brak jest jakichkolwiek tematów politycznych. Jest tylko wiara i miłość do Boga. Ciekaw jestem jak to wygląda na co dzień ale z pewnością jest to Kościół innej jakości. 

https://youtu.be/9F1Fg-3KSTs