Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zbulwersowana sąsiadami bez ślubu

Polecane posty

Gość gość

Moi sąsiedzi żyją 8 rok bez ślubu Wyobrażacie sobie?

Gość gość
ja żyje 3 hahahah - a największa jest jazda jak są kolędy - dobrze że ksiądz nie wie jak się nazywamy, każdy ma meldunek gdzie indziej i udaje że go tu nie ma :D

Gość gość
aż tak się księdza boicie, że spiertalacie z własnego domu? nie stać was na to, żeby z podniesionym czołem otworzyć mu drzwi i powiedzieć, że nie jesteście katolikami? dlaczego konkubinat zawsze tworzą ludzie bez honoru?

Gość gość
czy ludzie są parą, czy nie decyduje jedynie ich obopólna zgoda. Reszta jest tylko konwencją lub wiarą. Nie każdy musi się podporządkować konwencji, nie każdy musi wierzyć. Ani jedno, ani drugie nie jest w nowoczesnym świecie wymagane.

Gość gość
ale jeśli tak wybrali to czego się wstydzą???

Gość gość
Ja z partnerem bez slubu zyje juz 10 lat, w tym 5 lat mieszkamy razem. Ksiedza nie przyjmujemy, do Kosciola nie chodzimy.

Gość gość
ale nie uciekasz z własnego domu jak wiesz, że czarny będzie zbierał haracz, nie?

Gość gość
Lepiej sie zajmij swoimi sprawami autorko , a g...wno cie powinno obchodzic zycie innych.

Gość Ptysiu
Polska mentalność, wtykanie nosa w nie swoje sprawy. Weź moźe ogarnij sie i skup na sobie. Nie siej chorego fermentu...

Gość gość
Co cie to obchodzi.Zajmij się sobą. Każdy żyje jak mu się podoba.

Gość gość
A ja ze swoim mieszkam 4 bo nie stać nas na ślub i co mam się tego wstydzić bo jakaś bogata blerwa może mnie osadzić yo raczej ty się wstydz swojego nastawienia

Gość gość
Autorko - dewotko, nie ośmieszaj się ...

Gość gość
ale skad wiesz, ze nie maja slubu? przychodza i ci o tym mowią? moze wzieli w miedzyczasie? ale nawet jak nie maja jeszcze, to co cie to?

Gość gość
W Iranie według prawa szariatu: Zostaliby oskarżeni o sianie zgorszenia i nieczystości i powieszeni w centrum miejscowości na oczach gapiów. Takie są zasady prawa islamskiego szariatu

Gość gość
j***c szariat i muzułmanów. tu jest polska ....

Gość gość
W iranie... A co nas obchodzi co w iranie,co mamy brać za przykład chore prawo szariatu?! Takim sposobem,tokiem myślenia to moźesz dojsć... Ale na dno

Gość gość
hahaha gdzie ty zyjesz ? na odludnej wiosce ? nie wiem czy masz dostep do normalnych ludzi , ale powiem ci że normą jest w tych czasach brak slubu . Masz zacofane myslenie , pewnie należysz do klubu dewotek ktore uwazaja ze w imie faceta trzeba zatracic siebie , akceptowac wszystko i siedziec cicho . Slub recepta szczescia? TO NIE BYLOBY TYLU ROZWODOW.

Gość gość
To tania prowokacja czy moze autorka jest wscibska szmata ?

Gość gość
A ja jestem zbulwersowany ale tokiem myślenia autorki. Pewnie arcy z Ciebie plotuch jak p********z takie głupoty ploty. U mnie w bloku mieszka cymboł marcinek lat 34 (sam mam 30) jak słysze co on wygaduje,plotkuje to człowiek zaciska zeby i nie tylko nawet nie mając 100% pewnośći za tak a nie tak było chodzi i p******i kretyn. Na wet kobita starsza mieszkająca w bloku twierdzi źe to plotuch niczym baba.

Gość gość
Ty sie z jakiejs sredniowiecznej pakistanskiej wioski urwalas, ze uwazasz ze kazda para chce lub musi miec slub? Serio istnieja jeszcze tacy ludzie jak ty?! W 21 wieku? W Europie??? Ale jaja, jakby ktos mi ciebie w TV pokazal, to bym myslala, ze to komedia.

Gość gość
Ty sie z jakiejs sredniowiecznej pakistanskiej wioski urwalas, ze uwazasz ze kazda para chce lub musi miec slub? Serio istnieja jeszcze tacy ludzie jak ty?! W 21 wieku? W Europie??? Ale jaja, jakby ktos mi ciebie w TV pokazal, to bym myslala, ze to komedia.

Gość gość
W Polsce też powinno się kamieniować kocio-łapowców,jestem za. :)

Gość gość
Ja zyje 12 lat bez slubu i chodze do komunii. Polacy na tym tle sa stuknieci. Gdyby ktos napisal, ze kradnie 10 lat to by sie tym nikt nie przejmowal.

Gość gość
Konkubent nie chce się z tobą ożenić? Biedactwo.

Gość gość
komunia a współżycie jest ciężkim grzechem a tym bardziej jak idziesz do komunii jest to swietokractwo dobra to teraz wierz i teraz jak wierz to zacznie sie twoja gehenna jak dalej będziesz przyjmowała komunie bez spowiedzi tego grzechu

Gość gość
Ja byłem na wiosne u spowiedzi ale nie w Polsce. Swietokractwo ha ha ha!