Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem bardzo biedna. Czy są na tym forum osoby żyjące w biedzie ?

Polecane posty

Gość gość

Zaraz powiecie skad mam internet...mam za darmo z gminy. Pracuje w wytwórni paneli podłogowych jako jedna z niewielu kobiet, mam dwoje mlodszego rodzenstwa, mamy bardzo duze dlugi, 3/4 dochodow idzie na spłate rat i odsetki. Chyba nigdy z tego gowna sie nie wydostane i zgnije tutaj, na wsi jako wieśniara :(

Gość gość
A na co ten kredyt brałaś? Czy można było bez tego żyć? Wiesz, jak dla mnie trzeba zawsze myśleć perspektywicznie i dokonywać przemyślanych wyborów. Ty nie zastanowiłaś się, tylko wzięłaś kredyt. Czy to było rozsądne?

Gość Pieluchać
Potrzebujesz chłopa. Ale nieładnie jest wyrywać go na tzw. 'kopciuszka'

Gość gość
ja nie brałam, to rodzice sie zadłużali jak nienormalni

Gość gość
szukaj szansy za granica. nie masz do kogo wyj***c ?

Gość wyszlamzbiedy
ja tez bylam bardzo biedna, zylam na wsi w drewnianym sypiacym sie domku bez lazienki. a teraz wyszlam z biedy i bardzo dobrze zarabiam. uszy do gory! jesli masz potencjal i jestes pracowita to odmienisz swoj los. wystarczy chciec.

Gość wyszlamzbiedy
moi rodzicie tez sie zadluzali do tego stopnia, ze juz nad naszym domem wisiala komornicza decyzja o licytacji. mieszkalibysmy w jakims lokalu socjalnym, tylko interwencja siostry mojej mamy uratowala nas przed eksmisja. ojciec cale zycie pil, znecal sie nad nami psychicznie i bil matke. dziecinstwo i wczesna mlodosc to moj najgorszy koszmar. ojciec teraz nie zyje, ale nie raz sni mi sie jak pijany wraca do domu i robi awanture. jako mala dziewczynka powiedzialam sobie, ze nie chce takiego losu!!! przysieglam sobie, ze zrobie wszystko, zeby stamtąd uciec. Uczylam sie w podstawowce na samych piatkach i szotkach tak samo gimazjum i liceum. moim celem bylo skonczenie studiow i tak tez zrobilam. nikt nie pomogl mi ani groszem jak tylko skonczylam gimnazjum zaczelam zarabiac spiewajac na weselach (nauczylam sie spiewac w chorze koscielnym i szkolnym) znalazlam ta prace dzieki znajomemu z choru, ktory docenil moj glos. juz w liceum spelnilam swoje najwieksze marzenie i wyprowadzialam sie do internatu, ktory sama sobie oplacalam z wesel. bylo mi tam dobrze, bo jedzenie i spanie w komfortowych (jak mi sie wtedy wydawalo) warunkach mialam zapewnione. uczylam sie dobrze, dostalam sie na studia. gdy skonczylam 18 lat pozwalam ojca o alimenty i dostalam zasilek alimentacyjny z urzedu gminy mialam juz 2 zrodla dochodu - wesela i zasilek. starczalo mi na zycie. w wakacje pracowalam w roznych miejscach zeby odlozyc na studia w kiosku ruchu, w sklepie spozywczym na tygodniu i oczywiscie wesela w weekendy. bylam bardzo pracowita i wytrwalam. kasy wystarczalo mi na wszystko i nawet pomagalam matce choc wiem, ze ona nie zasluzyla na to bo miala mala maszynke do splacania swoich dlugow. najgorzej czulam sie tylko w weekendy gdy musialam wracac do domu a tak... studia to najlepszy okres mojego zycia.

Gość wyszlamzbiedy
skonczylam studia i bardzo dobrze zarabiam w obecnej pracy, nie martwie sie o nic, stac mnie na wakacje za granica dwa razy w roku, na samochod, na oplacenie mieszkania i jeszcze mi zostaje ale juz mysle o czyms nowym. o wlasnym biznesie, chce sie rozwijac. kochana!!! badz ambitna, siegaj wysoko, rozwijaj sie i a przede wszystkim ucz sie. zyj!!! realizuj swoje cele i nie splacaj cudzych dlugow.

Gość gość
dostajemy to o czym myslimy i co chcemy.

Gość gość
marzenia musza sie spelnic.

Gość gość
marzenia musza sie spelnic.

Gość gość
nie marzenia a cele