Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ludzie na kafe nie prowadzą dyskusji tylko się obrażają

Polecane posty

Gość gość

W każdym temacie ktoś musi na siebie nawrzucać, obrazić drugą osobę. Czemu nikt tu nie może kulturalnie porozmawiać? Wystarczy, ze ktos ma inne zdanie i juz lecą k***y , na podstawie jednej wypowiedzi snujecie wywód przodków 10 pokoleń wstecz, żeby komuś udowodnić, ze jest wieśniakiem i debilem. Generalnie, to mozna tu anonimowo dodać kilka wypowiedzi i dowiedzieć sie od was ze; jest sie ze wsi/ jest sie prawiczkiem / jest sie prostytutka / jest sie patologia itd. Takie mądrale tu siedzą? Jasnowidze? Połowa wątków tutaj to prowokacje i piszą je różni ludzie, a forumowicze przezywają to jak nie wiadomo co. Wchodzę tu żeby sie pośmiać, czasami trafi sie porządna dyskusja, ale na ogół to ludzie tylko sie wzajemnie obrażają. To źle świadczy o tym społeczeństwie. Serio, nie wiecie kto siedzi po drugiej stronie, ale dla was to same dziffki, prawiczki, szmaty, kochanki, patologia i biedacy oraz idioci i ślinicie się jadem nad sobą wzajemnie.

No wiem i przepraszam Cię za nich. Niestety gdzieś popełniliśmy błąd, dając internet wszystkim ludziom.

Gość gość
Myśle, ze gdyby nie dało sie tu pisać anonimowo, to poziom by wzrósł natychmiastowo

Gość gość
Smutne jest to, ze ludzie wystawiają sobie nawzajem łatki na podstawie jednej wypowiedzi. Ostatnio tu była walka o pralkę w łazience i kuchni. No komedia po prostu. Teatr.

Gość gość
takie tematy ja twój pojawiają się tu średnio raz w miesiącu. Rzadka się w nich wypowiadam, ale jeśli już piszę, to tylko to, że MY - ludzie tacy właśnie jesteśmy. Traktuj to jako naukę i nie piej górnolotnych idei, bo w ludziach siedzi małość i wielkość i wcale nie jest tak, ze w jednych tylko wielkość a w innych tylko małość. Ludzie są wielowymiarowi - jak postacie Dostojewskiego...

Gość gość
Tutaj to wszyscy tylko oczernianiają - jak Sonię przykładowo; dziffka, szmata, utrzymanka. Nie chodzi o górnolotne idee, tylko o szacunek. Każdego stać na odrobine wysiłku; jak juz sie wypowiadać to z sensem, a nie wypłukać bluzgi i oszczerstwa

Gość gość
Jak poraz kolejny ( setny ? ) jest żenujący temat o ciaży, orgazmie, kochankach i sponsorningu to ludzi po prostu ponosi i tyle ;) Dlaczego nie używać dostadnych stwierdzeń? Pulchna ? nie , gruba piękna inaczej? nie, brzydka Kochanka? nie, dziffka Sponsor? nie, frajer itd itd.

Gość gość
Zabawne jest to, ze ktos zza monitora jest w stanie ocenić czyjaś urodę... Jasne, ze mozna użyć dosadnych słów, ale najcześciej jest to wyrazem desperacji - nie mam co odpowiedzieć to nabluzgam

Gość gość
dziewczyno, przyjrzyj się temu światu, poczytaj historię (jeśli mało znasz)... ludzie są ludźmi - to taki gatunek... tutaj właśnie zobaczysz to jak na dłoni, bo anonimowość pozwala się odkryć do końca? Brzydzi cię to? A może jednak otwiera oczy i każe myśleć, że takim gatunkiem bylismy, jesteśmy i pozostaniemy. Nie piszę, że to dobrze, czy źle. Piszę, jak jest.

Gość gość
Ja jak nie wiem co powiedziec to nic nie piszę, a tutaj jest licytacja kto idiotyczniej odpisze. Bez sensu tutaj ta zabawa. Albo topy niebieskich , haha, rzygam tęczą, w tyłki sobie wchodzą bez wazeliny byle podbijać temat.. FUJ

Gość cynicfm niezalogowany
Jestem bezużyteczny Mam zdiagnozowana schizofrenie paranoidalna, mam w głowie urojony swój świat, żyje w innym świecie, nie ma już dla mnie ratunku dodatkowo jestem niezdolny do prokreacji, nie staje mi podczas sexu, na wielu forach traktują mnie jako prowokatora/trolla. Niestety taki mój żywot jest, bezużyteczny i bezcelowy Ale mnie już Nic nie pomoże, bliscy mi pomagają, dla mnie to jest ból, wolałbym umrzeć

Gość gość
Wiem aż za duzo o historii i wlasnie dlatego mam problem, bo kiedyś ludzie byli znscznie kulturalniejsi. Nie mowię, ze w rzeczywistości byli inni niż teraz, ale zasady mieli. A mam nadzieje, ze jak taki pieniacz to przeczyta to sie nad sobą zastanowi.

Gość gość
Dlatego ze jezeli chcesz podyskutowac to wchodzisz na fora tematyczne (nie ludz sie tam tez ludzie sie obrazaja :)Kafeteria to taki Hayde Park .Kazdy mowi po swojemu i wydaje mu sie .ze jest dowcipny ,ironiczny sarakastyczny itp.itd . Kafeteria to kazdemu wedlug jego potrzeb .rynsztok magiel ,filozofia ,fizjologia .Ot tygiel ludzki :)

Gość gość
I jak tu mieć dobre zdanie o ludziach?

Gość gość
No i to jest najlepsze, po całym dniu wchodzę na kafe, poczytam co głupsze tematy i humor mi się poprawia. Autorko, jeśli przeszkadza ci to, że inni piszą anonimowo, to się przedstaw, pokaż innym, jak należy działać w internecie i tyle...

Gość gość
Przeszkadza mi tylko, gdy sie anonimowo obrażają. Wchodzę tu rzadko, gdy sie nudze albo czekam na cos, wiadomo, pusta rozrywka. Nie spodziewam sie tu dyskusji z obiadów czwartkowych, ale rany boskie, głupio mi za ten naród jak czytam niektóre wypowiedzi.

Gość gość
"Wiem aż za duzo o historii i wlasnie dlatego mam problem, bo kiedyś ludzie byli znscznie kulturalniejsi. " nie byli, ludzie się maskują, pokazują lepszą stronę, kiedy muszą. Nie wszyscy jesteśmy do szpiku źli, nie wszyscy jesteśmy nieskończenie dobrzy, ale wszyscy się maskujemy w większym lub mniejszym stopniu.

Gość Miśś
Ogólnie ludzie to wredne istoty, ile nienawiści można spotkać na codzien, a co mówiąc w internecie, gdzie każdy jest anonimowy. Choć to prawda, kiedyś na tym forum było jakoś inaczej, ludzie trzymali poziom. A teraz? Nie można o nic zapytać bo zaraz zostanie się wyzwanym od najgorszych.

Gość gość
Tu ludzie są prawdziwi, za nic nie ponoszą odpowiedzialności. Gdyby im założyć maski na co dzień, myślę że zachowywaliby się dokładnie tak samo. Tak, czytając to forum można się dowartościować - jest ono oblegane dzięki "anonimowości", a administracja się z tego cieszy. "Babskie" forum - trafiając tu spodziewałem się zupełnie czegoś innego, przede wszystkim wysokiej kultury osobistej, jaką zazwyczaj spotykam u pań w życiu realnym. Tłumacze sobie, a może po prostu chce wierzyć, że autorami wulgaryzmów są dzieci, które odreagowują szkołę.

Gość gość
''Tłumacze sobie, a może po prostu chce wierzyć, że autorami wulgaryzmów są dzieci, które odreagowują szkołę. '' - bo gros prostackich i infantylnych wypowiedzi jest autorstwa bardzo młodych ludzi, niewyedukowanych, zgorzkniałych, rozleniwionych lub zmanierowanych. I obawiam się, że spora ich część nie mieszka w PL, a wyrabia nam przy pomocy takich portali nieciekawą opinię

Gość gość
Sami ludzie może nie byli lepsi od dzisiejszych, ale kultura języka jednak była wysoka. Podobno, jeśli przekleństwa i wulgaryzmy wchodzą do języka codziennego, to społeczeństwo jest na skraju upadku.

Gość gość
Kiedyś nie bluznilo sie przy kobietach i kobiety tez nie bluznily. Mowię o klasie średniej i wyżej, nie o rynsztoku, który zawsze jest był i bedzie taki sam. Sama przeklne, nie będę hipokrytka, ale strasznie drażni mnie, gdy słyszę jak ktos bluzni i sama sie powstrzymuje od tego.