Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

codzienne zakupy

Polecane posty

Gość gość

Kurczę, każdego dnia wydaje od 50 do100 zl na zakupy. Rodzina 2 plus 2. Jak jednego dnia kupie więcej jedzenia i mam nadzieję, że ze dwa dni chociaż spokój z zakupami to kończą się albo pieluchy albo coś z chemii i tak lecą kolejne pieniądze. Jak tu coś odłożyć?

Gość Laura_1988
Ja nauczyłam sie robic zakupy raz w tygodniu za 120-150zł. Rodzina jeszcze chwilowo 2 plus 1

Gość gość
Rób większe zakupy z listą (albo wyślij męża jeszcze lepiej- ja sama widzę że masę rzeczy kupuję przy okazji albo po prostu na coś mnie najdzie ochota), przed zakupami spisz co potrzebujesz, jakie planujesz obiady... i na bieżąco tylko pieczywo dokupuj. Pieluchy czy chusteczki najlepiej na promocjach kupować i na zapas, bo to się nie zepsuje.

Gość gość
u nas tak samo rodzina 2+2 100 zł dziennie idzie jak nic.

Gość gość
ja wydaje tylko na cebule i chleb czyli ok 5 zł dziennie :)

Gość gość
Nie robimy zakupów codziennie. Raz na tydzień maksimum (przeważnie co 2-3 tygodnie) robimy duże zakupy (chemia, kosmetyki, pieluchy, mięso i ryby do zamrażarki, puszki, kasze, etc. -wszystko, co się przechowuje). Na bieżąco raz-dwa razy na tydzień dokupuję tylko ewentualnie świeże mleko, owoce, warzywa i z rzadka pieczywo (przeważnie robię w domu).