Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość audacieux

Brak miesiączki

Polecane posty

Gość audacieux

Witajcie. Ostatnią miesiaczkę miałam 26.08 i dzisiaj jest 41dc i nic. Nie współżyłam w tym cyklu, więc to raczej nie ciąża...Mam objawy PMS. Czy któraś z Was też tak miała? Mój najdłuższy cykl miał 38dni jak do tej pory.

Gość gość
Mnie we wrześniu przedłużył się cykl o 11 dni, czyli 39dc (a normalnie mam 28/30). Myślałam, że padnę od tego stresu, chociaż teoretycznie nie mogłam zaciążyć. Kiedyś miałam dokładnie taką samą sytuację, że dostałam w 39dc. A na dodatek w obu przypadkach w ogóle nie odczuwałam żadnych dolegliwości, ani w jedną ani w drugą stronę. Bywały też cykle, że tam 31-34. Ale ogólnie zawsze miałam regularne. Takie sporadyczne wahania w cyklu są normalne. Pewnie lada moment dostaniesz okres skoro czujesz pms.

Gość audacieux
Dziękuję, że choć jedna osoba się odezwała ;) Trochę się martwię, bo mam nadczynność tarczycy i ostatnio "bimbam" sobie z lekami...może to dlatego.

Gość audacieux
Czekam i czekam.... ;/

Gość gość
No jak nie było stosunku to ciążą nie musisz się przejmować. Ew. zrób test, ale czy to ma sens... Poza tym niektóre leki fałszują wynik, nie wiem jak z tymi na tarczyce

Gość audacieux
Test nie ma sensu, nie mogłam zajść w ciążę z "powietrza" :P No, ale jakaś przyczyna musi być, że tak się wydłużył ten cykl...

Gość gość
A może to cykl bezowulacyjny? Wyznaczasz sobie dni płodne/niepłodne/owulację?

Gość audacieux
Nie, nie prowadzę kalendarzyka...

Gość audacieux
Czekać jeszcze, czy pójść do lekarza? Co radzicie?

Gość gość
Możesz iść, jeżeli odrzucić możliwość ciąży. Da coś na wywołanie.

Gość gość
Właśnie dlatego warto jest wyznaczać fazy cyklu. Szybciej można wychwycić różnego rodzaju anomalie. A nie jest to trudne, jeśli kobieta ma problem z własną interpretacją można sobie kupić np Afrodytę, mikroskop owulacyjny

Gość audacieux
Może to nie jest zły pomysł...ale mam inne plany, więc mógłby mi się na dłuższą metę nie przydać. Przemyślę to jeszcze. Dzięki :)