Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleeopatra a

Ciąża i dolegliwości

Polecane posty

Gość Kleeopatra a

Wiem ze dziwnie to zabrzmi jak bym bywała jakaś wariatka ale to moja 1 ciąża i sie martwię ponieważ już dość długo boli mnie mocno brzuchol k odcinek krzyżowo lędźwiowym brzuch moze mnie nie bolał raz z 2 godzinki a tak boli mega pd 2 tygodni ponad rwie mnie noga prawa piersi to już nie mowię nie mogę siedząc sie przychylić bo wtedy doznaje bólu jakby ktoś mi coś z tylu pleców wbił i do brzucha dosięgnął czy to normalne ? Czy tez tak mialyscie

Gość gość
a w którym jestes tyg?

Pewnie masz rwe kulszowa. Nie zazdroszczę, bo przez to przechodziłam w dwóch ciazach. A dlaczego ja masz? Dlatego, że powiększające się dziecko pewnie naciska na nerwy i stad ból. Pociesze cie :) po porodzie powinno minąć ;)

Gość gość
Jak to rwę kluszowA w 9tc ? Pierwszej ciazy ? Jaki nacisk jak mój szkrab moze ma z 6 mm teraz to chyba za szybki na nacisk ?

Gość gość
Przeraziłam sie mój ojciec to miał widziałam jak cierpiał gdy byłam malutka straszne to było nie chce tego

Gość gość
ja jestem w 8tyg jak na razie nie mam zadnych dolegliwości i oby tak zostało

Pisałam odpowiedz jak jeszcze nie było odpowiedzi autorki. I raczej taki ciągły, silny ból powinien być zbadany przez lekarza.

Gość gość
No ale od czego to ? Od tej rwy ? Czy moze byc od czegoś innego

Ja rwe miałam jakoś od 12 tygodnia w pierwszej ciąży. A u Ciebie może być zupełnie coś innego wiec lepiej idź do lekarza

Gość gość
Kurde ale to jest tak każdy gada ze to normalne ze boli w ciazy ale ja np jak siedzę i pózniej wstane to potrafi mnie tak złapać w krzyżu albo brzuchu jakbym z tonę dzwigala aż mnie zgina wpół znów do pozycji siedzącej

Gość gość
Teraz leżę i czuje ze mnie i brzuch i kręgosłup boli ale nikomu nie mowię już bo skoro mówią ze normalne to znaczy ze tak mimusi bolec tak ;(

Nie zawsze jest normalne to, że w ciąży boli. Owszem rozciągają się mięśnie i więzadła i to może powodować ból ale ja, osobiscie, dla swojego własnego spokoju poszła bym do lekarza

Ale dlaczego nikomu nie mówisz? Właśnie nie powinnaś słuchać jak mówią,że musi boboleć tylko zdać się na własną intuicję. Bo ty najlepiej wiesz jak i gdzie boli. Ja mogę doradzić ci kontrolę u lekarza dla swojego spokoju

Gość gość
No mam wizytę w środę i gin ale onami gada ze to moja 1 ciąża i będzie brzuchol bolał ale jak byłam ostatnio U niej to kręgosłup nie bolał oby znów mi hydroxyzyny nie pisała ;)

Gość gość
Mną ostatniej wizycie chciała mnie na szpital skierować z tymi bulami brzucha ale nie chciałam bo mamy tu okropny szpital a ludzi jak psy traktują :( nie mowię nikomu bo po co w jak każdy mówi ze to normalne ale nikt nie wiem zespół godziny wstaje w 9tc z łóżka bo mnie boli kręgosłup i ze jak ppdnoszed**e z krzesła to mnie Zarywa jakbym była w 9 mięs a nie 9 tc , przejdę sie zobaczę co lekarz na to

W takim razie zmień ginekologa bo ta jest do kitu. Mnie w pierwszej ciąży brzuch nie bolał. W drugiej tak i wylądowała w szpitalu na badaniach.

Gość gość
No i co. Badań wyszło ze masz rwę ? Coś jeszcze ?

Rwe miałam z powodu wady wrodzonej kręgosłupa. A bóle brzucha z innego powodu. W połowie ciąży leżałam na patologii z powodu anemii, w 34 tygodniu z powodu słabszych ruchów i hipotrofii płodu.

Gość gość
O jej ale co z dzieckiem wszystko ok ?

Gość gość
To najważniejsze ze zdrowa ja jak byłam w 7tc to mi pokazał pęcherzyk i zarodek a zarodek z echem tylko 3.66 mm

Gość gość
No było widać taka kropeczki jak pulsowala

Gość gość
Widoczne echo zarodka hak to lekarka napisała no ale zarodek tylko 3.66 mm jak na 7 tc prawie 8 to mały trochę co

Gość gość
Możliwe :) Zapytam sie u giną. A który tyd. Rozmiarów wylicza zarodek ;) lecę spać bo mnie nie przestanie ten brzuch nigdy bęc jak zasnę moze przejdzie napisze moze jutro w dzień miłej nocy :)