Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asia888

Niedoczynność tarczycy i dawkowanie leków. .

Polecane posty

Witajcie, prawie 2 tygodnie leczę się na niedoczynność tarczycy. Kiedy pierwszy raz zobaczyłam swoje wyniki, pomyślałam, że to nic szczególnego (TSH - 4,3), bo wynik właściwie jest w normie. Ale jak każda z Was pewno wie i tak podlega leczeniu, więc od 10 dni biorę Euthyrox N25, na razie pół tabletki. No i tu zaczynają się moje wątpliwości, bo od 2 dni czuję się źle :/ Zacznę od tego, że wcześniej wydawało mi się, że nie czuję się źle, po prostu jestem niskociśnieniowcem, stąd ciągłe zmęczenie, połowę włosów straciłam przecież od farbowania, nadwagę mam, ale przecież taka już jestem itp.. Jedyne co doprowadzało mnie do szału to swędzenie nóg... MASAKRA :/ i odkąd zaczęłam te 10 dni temu brać te tabletki, to wszystko ustało, ale od tych dwóch dni to jest jakieś apogeum!! Swędzenie wróciło ze zdwojoną siłą! jestem do tego padnięta, na nic nie mam siły.. Czy powinnam zwiększyć dawkę leków? Lekarz kazał dopiero po 2 tygodniach, ale może już organizm sie przyzwyczaił? W końcu pół tabletki to żadna dawka.. POMÓŻCIE, bo wydrapię te nogi na wylot! Pozdrawiam!

Gość gość
Mój synek bierze te tabletki od sierpnia.Zaczęliśmy od 1/4 tabletki, potem 1/2 a potem po całej. On po każdym zwiększeniu dawki miał przez kilka dni "zwiechę" - był nieobecny, apatyczny i senny. Do tego biegunka. Potem mijało. Z tym że on ma 4 latka.Powiem ci że nie radziłabym ci zwiększać dawki na własną rękę. Po pierwsze - poziom TSH zmienia się wolno.Po drugie - twój organizm musi sie przyzwyczaić do hormonów z zewnątrz.Mój mały miał TSH najpierw 4,8 a potem 4,5. Do tego wyszedł niedobór wit. D3.Może też masz niedobór?